top of page
Search

KOMOREBI

REHABILITACIÓ D’UNA VIVENDA A HORT DE GODÍ · ENCAMP

Ubicat a la zona d’Hort de Godí a Encamp, aquest àtic situat al mig de la muntanya, on molts anys enrere els isards feien vida, ha estat reformat i moblat, evocant l’efecte Komorebi. L’Ursula i la Yanina, d’Akkurat interiors i responsables del projecte, ens expliquen el concepte i com s’ha plasmat en aquest habitatge.




L'efecte Komorebi és un concepte japonès que significa "els raigs del sol que es filtren entre les fulles dels arbres" i l'estudi d'interiors Akkurat, ha agafat la inspiració d'aquest terme filosòfic per a realitzar el projecte.Aquest fil conductor s'utilitza, per exemple, a l'espai del saló, zona de descans i contemplació, on s'han col·locat a les parets uns panells de fusta natural amb tires led ocultes que banyen amb llum la paret, que representen els raigs de sol traspassant els racons dels arbres.




Aquesta idea es va reproduint al llarg de tota la proposta d'interiorisme.La reforma és total. S'han canviat els paviments i els revestiments de les rajolesdels banys, s'ha eliminat el fals sostre per a donar sensació d'amplitud visual i realçar les aigües de la teulada, i a més, s'han enderrocat les parets inicials, que delimitaven la cuina i el passadís, donant lloc a un espai molt més obert i funcional. Les tonalitats escollides tenen una base blanca i beix, que es combina amb la fusta, material simbòlic del país dels Pirineus en el qual habitem. Aquest arranjament ideal de colors, es trenca amb elements puntuals en negre, a la lluminària i alguna aixeta.



«S’OPTIMITZA L’ESPAI, CREANT UNA GRAN ZONA DIÀFANA FORMADA PER LA CUINA, EL MENJADOR, LA SALA D’ESTAR I EL DISTRIBUÏDOR»

Pel que fa al programa funcional, només accedira l'habitatge s'observa un espai entreobert entre cuina, menjador i saló, però s'ha aconseguit que la cuina noes vegi en la seva totalitat, creant una divisòria que per un costat dona al menjadori per l'altre envolta les columnes del frigorífic, el forn i el rebost.





"LA TONALITAT BLANCA DE LA CUINA DOTA L’ESPAI DE LLUM I AMPLITUD"

La cuina és monocromàtica amb tonalitat blanca, a petició del client, per crear un ambient tranquil i acollidor. S'ha instal·lat una cortina enrotllable de color beix a la cuina per atenuar la llum solar . Les zones de dia i de nit estan molt ben diferenciades.




Al costat esquerre de l'entrada principal hi ha un passadís que et guia a la zona de descans i als banys. En aquest element, s'han revestit les parets i les portes pivotants amb panells de fusta lacada, en tons terrosos càlids, que emmarquen el recorregut del passadís, una solució funcional i original; a més, evoca les diferents amplades i alçades dels arbres del bosc.

Aquesta és una de les parts importants del projecte, ja que una de les premisses de la propietat, era la necessitat de molt espai per a emmagatzemar.

Per aquesta raó, al llarg de tot el passadís s'han dissenyat armaris encastats,de dimensions considerables, alguns segueixen la continuïtat de la paret, i d'altresincorporen portes, mirall, dotant de més amplitud els espais, i creant un efecte lineal. L'única porta que queda al descobert, és el bany dels nens, que alhora és el de cortesia.



Mitjançant el sistema de domòtica, es pot controlar la intensitat de la il·luminació. El tèxtil és un dels elements més importants, perquè ha de perdurar al llarg del temps i dota als espais de calidesa i elegància. En aquest projecte, s'ha escollit el teixit adequat a cada espai, depenent de la funció que es desenvolupa a l'estança.




Per exemple, la cortina del saló és de color gris fosc i contrasta amb el beix dels coixins, creant un equilibri de tonalitats. Cal remarcar que el sòl incorpora sistema radiant atot l'habitatge, oferint confort i comoditat, sobretot els mesos on la temperatura és més baixa,i dotant-lo d'una alta eficiència energètica. En l'àmbit de sistemes de control, s'ha instal·lat una funció domòtica molt efectiva, que permet controlar la lluminària, la calefacció i les persianes des del telèfon mòbil.





Les zones humides, s'han dissenyat tenint en compte les necessitats de cada usuari. El bany dels nens, que també és el dels convidats, és funcional, però amb elements colorits. Una part de la paret està revestida amb rajola de gran format, d'aspecte divertit i original, amb un estampat tipus conffeti, de colors negre, marró i blanc. A la resta s'ha aplicat microciment d'un dels tons de la rajola, creant així sintonia en l'ambient. Al bany de la suite, en canvi, s'ha creat un ambient zen, tornant a representar de nou, la sensació d'estar rodejat de natura, al bosc; revestint les parets amb panells de diferents dimensions. S'ha instal·lat una llum led zenital darrere de la banyera, que retroil·luminael revestiment amb textures orgàniques.





«LES LLUMS ZENITALS RETROIL·LUMINADES REALCEN LES TEXTURES ORGÀNIQUES DE LA PARET»



Es tracta d’una reforma, on s’ha dotat a la vivenda de més aire, llum i ocupació conscient i harmònica de l’espai. L’estudi d’Akkurat Interiors és singular, i aquesta singularitat és reflexa en les seves propostes.


INTERIORISME: AKKURAT CONSTRUCTORA: PROFESSIONALS DE LA VIVENDA

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page