top of page
Search

Integració a l'entorn

El nou l'Abarset · Grandvalira/El Tarter · Canillo.



L’après ski de Grandvalira, L'Abarset reneix amb més força que mai oferint una experiència única que fusiona gastronomia, música i lleure.


El mestissatge dels diferents estils de vida juntament amb un concepte diferent de l’oci, creen la filosofia del nou Abarset.


En un nou marc arquitectònic sorprenent per la seva contemporaneïtat, es conjuguen la bellesa i la integració amb l'entorn.


Vista la importància del context geogràfic, visual i de sostenibilitat, el repte per la realització d'aquest edifici es va traduir en combinar la complexitat de diversos punts: la importància de la integració de l'edifici al seu entorn natural, l’eficiència energètica, l’accessibilitat, el disseny de l’espai i altres aspectes tècnics com la sonorització.


L’ARQUITECTURA

La primera dificultat és la seva situació geogràfica: un vessant de muntanya amb forts pendents que arriben fins a la vall, i que obliguen l’adaptació al terreny tot respectant la natura que l’envolta.


Aquesta conjuntura va obligar a realitzar un estudi molt complex sobre la integració de la volumetria, la tria dels materials més adequats i harmoniosos, buscant en el resultat final una completa integració tècnica i estètica.


En la construcció de l’edifici s’ha complert el nou reglament energètic de l'edificació.


Els vidres que conformen l’edifici, de triple vidre, i els aïllaments utilitzats, estan destinats a millorar l'eficiència energètica de l'espai, reduint les pèrdues de calor interior i l'entrada exterior d’aire fred, aconseguint una temperatura interna estable durant tot l'any.


LA INTEGRACIÓ DE LA VOLUMETRIA I LA TRIA DELS MATERIALS, BUSQUEN UNA COMPLETA INTEGRACIÓ PAISATGÍSTICA

El sistema de manteniment de la temperatura de confort, s'assoleix amb el sistema de cogeneració de Feda - Ecoterm.


És més respectuós amb el medi ambient i té una de les petjades de carboni més baixes amb relació a altres sistemes.


Per obtenir aquesta temperatura de confort, també s’utilitza terra radiant a baixa temperatura i un sistema de ventilació de doble flux amb recuperador de calor d’alta eficiència.


L'aprofitament tèrmic de l'edifici soterrat, i també la creació d'una coberta enjardinada, contribueix notablement a l'eficiència desitjada, i s’integra naturalment amb l'entorn.


Un altre element per aconseguir un edifici més eficaç ha estat un enllumenat LED amb alt rendiment i baix consum.


S’han creat espais per a la comoditat dels seus treballadors, com vestidors, menjadors i sales. La senyalística de l'Abarset s'ha dissenyat seguint els criteris d'accessibilitat universal amb la metodologia Clear Code Architecture® garantint la seva comprensió per totes les persones. D'aquesta manera Grandvalira demostra el compromís amb els seus treballadors i clients, assolint un alt nivell de responsabilitat corporativa.



L’ESPAI INTERIOR

La inspiració que evoca el disseny d'interiors del projecte, és la combinació de la bellesa de les muntanyes d'Andorra, amb la llum, el paisatge i la cura dels detalls més minuciosos amb un nou toc avantguardista-tecnològic però atemporal.


L’Abarset ha experimentat una evolució en el transcurs dels anys, les modes i les tendències actuals, experimentant amb noves idees fins arribar a aquest nou concepte d'oci que aconsegueix l'equilibri perfecte entre el dia i la nit, creant un oasi d'entreteniment amb diferents càpsules de negoci.


Capaç d´oferir simultàniament àmplies vistes des de l´interior i integrades façanes des de l'exterior.


Tot amb tocs orgànics característics de les muntanyes, envoltat de neu i d’una vegetació espectacular, amb espais íntims però multifuncionals.


El concepte del nou Abarset és una miscel·lània entre materials nobles i naturals amb un toc sofisticat i alhora naïf, que aporten calidesa, elegància i avantguarda.


L'harmonia aconseguida entre els diferents espais, capturant la seva bellesa natural, i combinat amb el disseny interior, dóna com a resultat aquest impactant projecte que emociona el visitant.


L’ABARSET HA EXPERIMENTAT AMB NOVES IDEES FINS ARRIBAR A AQUEST NOU CONCEPTE D'OCI QUE ACONSEGUEIX L'EQUILIBRI PERFECTE ENTRE EL DIA I LA NIT


El resultat d'aquesta fusió són llocs únics amb formes orgàniques aplicades a diversos elements decoratius com taules, cadires, taules auxiliars, etc.


A l'espectacular espai resultant de la connexió entre la pista principal i el restaurant, es caracteritza pels seus volums, per la seva integració a l'interior oferint aquest atractiu especial.


A més d'irrepetibles llocs funcionals que permeten canviar i adequar-se a les necessitats del moment, utilitzant diferents nivells d'alçades a mode amfiteatre i altres espais més privilegiats com el VIP, creats per donar exclusivitat als clients.


L'espai i el mobiliari ha estat minuciosament dissenyat per a la seva practicitat i sense deixar de banda el disseny conceptual, amb línies contemporànies, tons naturals i fustes nobles, tant a l'exterior com l'interior.


UNA IL·LUMINACIÓ DE BAIX CONSUM, COMBINANT LA LLUM AMBIENTAL DE SOSTRES I PARETS AMB LÀMPADES D'UN DISSENY PROPI I EXCLUSIU


El disseny ha aconseguit crear màgia en els elements constructius: pilars que es converteixen en làmpades amb branques; l'escala de connexió entre plantes amb parets orgàniques, revestides amb mantes de pèl, que ens cobreixen en un dia més fred; elements orgànics naturals com arrels que ens serveixen de taules de suport i ens fan sentir la natura; espelmes d'oli en bols de roca natural que simulen la muntanya, etc.


La il·luminació és un altre element decoratiu molt cuidat, perquè crea un encant especial a cada ambient. Aporta atmosferes als espais fets a mida, introduint un sistema d'il·luminació de baix consum energètic, combinant simultàniament una estudiada llum ambiental de sostres i parets, amb un cúmul de càlides làmpades d'un disseny propi i exclusiu. Creant així una infinitat d'entorns càlids i acollidors que ofereixen al visitant descobrir els múltiples llocs que acull el nou local: una nova dimensió de generositat, i un autèntic delit per als sentits.



LA SONORITZACIÓ I ALTRES ASPECTES TÈCNICS

El criteri de la integració amb el paisatge i el respecte per l'entorn, no només s'ha seguit en arquitectura i interiorisme, sinó que es manté aquest compromís amb altres aspectes del projecte, com la del sistema de sonorització del qual s'ha fet càrrec D&B Audiotechnik a través de l'empresa Onlive Lighting.


D&b és un sistema de sonorització alemany, que a banda de ser una de les marques més reconegudes per la seva qualitat de so entre tècnics i artistes, compleix tots els protocols de sostenibilitat en els seus processos de fabricació.


A més, van entendre molt bé el concepte del recinte que havia de ser l’Abarset, i juntament amb el disseny tècnic del sistema, van elaborar un estudi d'impacte acústic amb el programari NoizCalc.


Concretament, aquest programari analitza la pressió sonora resultant de la suma complexa dels altaveus del sistema de sonorització.


L’estudi va permetre predir l'impacte acústic del sistema de so, i fer ajustaments in situ perquè la nova ubicació de l ‘espai no suposés cap alteració acústica a l'entorn, respectant així el cadastre sonor ja existent.


L’Abarset també incorpora la primera instal·lació de tanc de cervesa a tot Andorra, amb un treball d'innovació i excel·lència tecnològica on s'han instal·lat 2,5 km de canonades, per abastir les 6 aixetes de Cervesa. Es transporta en fred directament, des de la fàbrica als tancs, on es conserva perfectament.


Un sistema pioner de cerveses San Miguel, que desenvolupa des del 1997.









PROJECTE: L'ABARSET EL TARTER · GRANDVALIRA

DIRECCIÓ FACULTATIVA: GONZALO DÁVILA · ECODISSENY

PROPIETAT DELEGADA: JORGE VITULLO

ENGINYERIA D’ESTRUCTURES: GUILLEM VALDÉS ENGINYER CONSULTOR

DISSENY CONCEPTUAL I DISSENY D'INTERIORS: DAVID ALAYETO · DREAMUP DESIGN ACCESSIBLITAT UNIVERSAL: PMMT ARQUITECTES

CONSTRUCTORA: CEVALLS





Recent Posts

See All

留言


bottom of page