top of page
Search

Harmonia Artística

ÀTIC DÚPLEX A ORDINO



Presentem un projecte d’un àtic dúplex a Ordino, creat per la interiorista Laura Torres.

El client té la clara preferència de recrear l’ambient d’un xalet suís en un edifici del centre del poble d’Ordino. La seva visió és que els seus clients visquin com si estiguessin immersos en la tranquil·litat de les muntanyes, i aquesta orientació ha marcat la pauta per al desenvolupament del projecte.

































En aquest projecte s'ha dut a terme una extensa reforma, en què pràcticament tot s'ha derrocat i reconstruït amb materials de primera qualitat. S'ha pres la decisió conscient d'optar per materials nobles, com ara la fusta natural antiga recuperada, la presència imponent d'aquest material s'ajusta perfectament a l'objectiu estètic desitjat. S'ha realitzat una completa millora en l'aïllament tèrmic de la casa i s'han instal·lat noves bigues de fusta, que, malgrat ser elements suplementaris, han jugat un paper fonamental en l’estil estructural.


A nivell estructural, s'ha dut a terme una transformació completa, donant lloc a un canvi significatiu en la configuració global de l'espai habitable.




La zona superior representa l'espai dedicat a la vida diària i és accessible directament des de l'ascensor fins a la casa. Una característica distintiva d'aquesta zona és la presència de sostres inclinats sota teulada, amb una motllura elevada que proporciona una sensació d'amplitud notable. Està dotada de generoses obertures que permeten l'entrada de llum natural, proporcionant a l'espai una atmosfera lluminosa i destacant les meravelloses vistes creant un vincle visual amb l'entorn exterior



La Llar de foc eficient emergeix com un punt destacat que imparteix calidesa a tot l'espai

A la planta superior es troba la cuina, on predomina una gran barra de pedra que fa de taula de menjador i separador del saló. La tapisseria de les cadires s’ha triat per donar un estil típic de muntanya. La il·luminació esdevé un element crucial per conferir un caràcter acollidor a l'espai. S'han incorporat focus a la cuina amb la capacitat de dirigir la llum cap als punts d'interès específics.

























L'afany per mantenir una sensació d'espai obert es reflecteix en tota la distribució de l’habitatge. Aquesta elecció de mantenir l'espai sense parets contribueix a una atmosfera diàfana i interconnectada, permetent que la llum i l'energia flueixin sense obstacles a través de tots els racons de l’habitatge. La sensació d'amplitud i la continuïtat visual són elements clau que defineixen aquesta proposta de disseny.



L’habitació principal, amb una disposició semioberta a la sala, crea un entorn càlid i acollidor. En aquesta configuració, la gran banyera es troba oberta al centre de l' habitació. Aquesta disposició única no només ofereix comoditat, sinó que també contribueix a la creació d'un espai íntim i relaxant, perfecte per a la suite principal.





S'ha integrat un gran vestidor, seguint

la línia del projecte, proporcionant a la

vegada, funcionalitat i estil.











El bany principal compta amb una il·luminació natural que destaca les impressionants piques de pedra natural. Una dutxa tancada amb una generosa pluja d’aigua complementa l’espai, mantenint la coherència amb la presència de fusta que caracteritza la resta dels espais.

Aquest disseny no només busca la funcionalitat, sinó que també realça l'aspecte estètic i natural del bany, creant una atmosfera relaxant i integrada amb els altres elements de la vivenda.




Una gran escala connecta les dues plantes, on la fusta, el vidre i el ferro creen un diàleg, i aconsegueixen que l'element de circulació vertical esdevingui un component decoratiu, amb un caràcter i entitat propi.



Els quadres que es troben a tota la casa són creacions artístiques de la propietària, qui ha decidit focalitzar tot el color de l'ambient a través de les seves obres.

















La planta inferior es consolida com una àrea de dormitoris increïblement acollidora, especialment per quan es reben convidats. Amb tres habitacions principals, es segueix la mateixa tònica en termes d'ús de materials. Aquesta uniformitat en els materials no només crea una coherència estètica, sinó que també assegura una experiència continua de confort i elegància a totes les habitacions, brindant als hostes una sensació d'intimitat i comoditat.


























Mitjançant l'equilibri entre funcionalitat i estètica, s'ha creat un ambient agradable on els elements es destaquen en color negre, des de radiadors fins a manetes i interruptors, s'ha procurat cuidar fins al mínim detall amb l'objectiu de crear una coherència visual. Aquesta atenció meticulosa no només millora l'aspecte estètic general, sinó que també afavoreix

una funcionalitat integrada i harmoniosa.



L'ús de cortines de teixit dens aporta una estètica teatral i, al mateix temps, transmet una sensació de calidesa a l’espai.





Amb la fusta, la pedra i el ferro com a fil conductor, la casa es caracteritza per aquests elements que aporten una sensació de calidesa i robustesa. Els banys han estat dissenyats amb la incorporació del color blanc amb l'objectiu de conferir lleugeresa a l'espai. La combinació de les piques de pedra amb les aixetes negres d'estil minimalista afegeix un contrast visual que dona al conjunt un aspecte contemporani. Aquesta elecció cromàtica

no només amplifica la sensació de lluminositat, sinó que també atorga estil i elegància a les

instal·lacions del bany. La il·luminació, complementa aquesta elecció amb la seva capacitat per ressaltar els detalls i crear una atmosfera agradable i equilibrada.


La combinació d'elements personals han afegit una dosi única d'intimitat i significant a l'entorn.









Els elements decoratius s'han seleccionat amb un estil retro, afegint un toc de clàssic i encant.





















La selecció dels tapissos ha estat feta amb l'objectiu d'incorporar expressió a l'espai. A més, els quadres s'han triat per afegir un toc de color dins d'un context predominantment monocrom. Pel que fa a les habitacions, s'ha optat per teles amb una lleugera brillantor, buscant crear un contrast subtil i evitar que tot l'entorn sigui massa apagat. Les cortines no només compleixen una funció pràctica en controlar la llum i la privacitat, sinó que també es converteixen en un element destacat en la decoració, donant una sensació de luxe i confort.

Les densitats dels teixits crea una atmosfera íntima, contribuint a l'ambient acollidor que es vol transmetre a l'interior de l’habitatge.



Els elements visuals de la llar es complementen de manera harmoniosa. Cada detall, des del mobiliari fins als detalls decoratius, s'uneix per crear una estètica equilibrada i cohesionada.



La intersecció entre la vida quotidiana i l'expressió artística afegeix una dimensió única i personalitzadsa a l'habitatge, creant un lloc ric en significat i individualitat.


Un projecte, on destaca la interrelació entre l'ambientació, els materials, els elements decoratius, la il·luminació, els teixits i les textures, on es creen unes sinergies ideals per una vida íntima i recollida.


Interiorisme: Laura Torres Masbernat

Constructora: Construccions Belmiro

Recent Posts

See All
bottom of page