top of page
Search

Get fit today

NEXT FITNESS CLUB · ESCALDES-ENGORDANY



Presentem un dels projectes de la interiorista Laura Torres, on ha reformat el nou gimnàs NEXT FITNESS de l’Illa Carlemany convertint-lo en un espai urbanita, amb un ambient avantguardista. Una de les consignes del projecte era obtenir un espai que fugís del convencional, ja que es troba dins d’un centre comercial, i s’han combinat materials com el vidre, el ferro i el formigó vist.



El programa funcional consta d'una planta baixa on hi ha una recepció en la qual es poden veure unes grans lletres a la paret que intenten transmetre a l'usuari que es troba en un gimnàs. Darrere del taulell d'entrada s'ha col·locat l'imagotip de la marca, una gran lletra E, en led evocant el neó dels anys vuitanta del segle passat, sobre xapa microperforada. Donada la situació que el gimnàs es troba en un centre comercial s'ha creat una zona de botiga amb productes de suplementació nutricional esportiva i fitness.


L’accés, a la segona planta del Centre Comercial Illa Carlemany, es produeix per una gran porta de vidre que deixa entreveure l’interior. S'ha aplicat la nova imatge corporativa de NEXT - FITNESS CLUB en un rètol de dibond gris mat retroil·luminat amb llum led blanca.




S’ha treballat amb una il·luminació de tira led que va d’un extrem a un altre en sentit horitzontal, combinat amb focus puntuals que es poden moure segons les necessitats.


S'ha triat el color negre com a fil conductor, un color que aporta caràcter i dota l'espai de l'estil urbanita que vol transmetre. I tot i que els tons foscos són els protagonistes del projecte, s'han afegit notes de color, incorporant en alguns punts colorits grafitis, com per exemple, per a senyalitzar els vestidors. S'ha instal·lat un tipus d'il·luminació teatral, per tal de ressaltar les imatges. Els dibuixos són de gran format i representen rostres femenins i masculins amb traçats d'aerògraf i amb un cromatisme molt vistós.

A la planta superior que s'hi ascendeix per una escala, hi ha una segona recepció creada com a nucli social, amb un torniquet d'accés a on s'han instal·lat uns "biombos" de reixa de ferro gris amb missatges motivadors en led símil neó, que van canviant de color i d'intensitat, fent que la il·luminació sigui la protagonista, i aportant una nota retro que contrasta amb la resta d'elements, amb una estètica més industrial. Per al paviment s'ha triat una rajola porcellànica de grans dimensions en una tonalitat gris fosc en consonància amb la resta d'elements decoratius.









El vintage està de moda i els neons han tornat del passat.



Amb una petita gran diferència, perquè ara estan compostos per llums led que els fan més duradors, projecten una llum més uniforme, no són contaminants i consumeixen molt poc. I aporten un component pop dins de l'espai.


La zona de musculació és el centre del projecte, una àmplia zona diàfana. El sostre és de formigó vist i s'han deixat les instal·lacions vistes. La idea és dotar l'espai d'un estil industrial que fuig dels gimnasos convencionals. Per a la zona de musculació s'ha triat una lluminària de tires led càlid que travessen la superfície del sostre.





Ferro, formigó, parets de maó i instal·lacions a la vista. L’estil industrial del projecte és atemporal, eclèctic i creatiu.




















Degut a les grans dimensions que presentava l'espai, i a petició en el briefing inicial on es demandaven moltes sales per les diferents activitats, s'ha dividit en diferents zones. Referent a la il·luminació, el carril amb el focus produeix un tipus més teatral, i la tira de led una més general.








Amb aquests dos tipus de llum s'aconsegueix crear dos ambients diferents.


A la sala de cicling s’ha instal·lat il·luminació led RGB, amb control remot i intel·ligent que canvia de color amb la música.



La zona de càrdio està ubicada al costat de la finestra, de manera que l'usuari pugui gaudir de llum natural mentre practica exercici. Al fons s'hi han instal·lat les taquilles, revestides de color blanc i que contrasten amb els colors foscos de la resta. Un projecte amb molt caràcter i personalitat, on els blancs, grisos, beixos i negres, fan que l'espai respiri un look industrial i càlid.


INTERIORISME: LAURA TORRES MASBERNAT

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page