La instal·lació permetrà continuar el camí de la transició energètica i reduir la importació d’electricitat alhora que prova tecnologies noves a Andorra per estudiar-ne l’eficiència en un emplaçament d’alta muntanya.
L’estrena d’aquesta instal·lació fotovoltaica representa un pas més endavant en el camí de la transició energètica i en els objectius de producció amb fonts renovables que fixa la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic, alhora que redueix la dependència energètica del país. Amb la construcció d’aquest parc, es preveu produir, dins de les fronteres d’Andorra i a partir d’una font 100% renovable, uns 1.400 MWh a l’any, l’electricitat equivalent al consum de 250 llars.
El nou parc solar té més de 2.000 panells fotovoltaics amb una tecnologia innovadora encara no utilitzada a Andorra, la bifacial, com ha explicat el director d’Enginyeria de FEDA, Marc Calvet, davant d’una setantena de convidats. Això els permet generar electricitat tant dels rajos directes del sol, com dels reflectits del terra. Aquesta és una de les característiques que serviran de prova pilot, especialment important en un emplaçament com aquest, d’alta muntanya, on s’espera que es pugui aprofitar el reflex de la neu per fer-la més eficient.
Comments