top of page
Search

Entrevista a Mònica Dòria

Apunta a ser una figura destacada en l'esport de la canoa.La Mònica Dòria té 21 anys i ja ha participat als Jocs Olímpics de Tòquio, on va quedar 11a a la C1 i 16a a la K1, quedant-se a les portes de la final. Tot i així, els resultats que va obtenir van ser molt bons i apunta a ser una figura destacada en l’esport de la canoa en un futur no molt llunyà. El primer cap de setmana de setembre va quedar 5a en canoa, i va assolir el segon millor resultat en Copa del Món.


Què has estudiat?

Estic estudiant administració i direcció d’empreses.


Perquè vas triar fer canoa a nivell professional i no un altre esport?

La meva germana va començar a fer canoa i jo en conseqüència també m’hi vaig apuntar. Feia altres esports però vaig continuar amb la canoa i finalment em vaig acabar enganxant, la natura de l’esport em va agradar i va fer que em decidís per aquest.Quines sensacions tens després d’haver participat als Jocs Olímpics de Tòquio 2020?

En aquell moment tenia un mix d’emocions bastant contradictòries perquè estava molt contenta i molt agraïda i em vaig superar a mi mateixa, notant en tot moment que era molt capaç de fer el que m’havia plantejat. Al mateix temps aquest 11è lloc es va quedar molt a dins, em va fer molta ràbia perquè jo em veia molt capacitada per estar dintre de la final i per competir a la final olímpica. Quedar-me a les portes va ser bastant frustrant.


Creus que si et donessin l’oportunitat de tornar-te a presentar en uns Jocs Olímpics, podries guanyar medalla?

M’encantaria aconseguir medalla als propers Jocs Olímpics si hi pogués participar però son paraules majors. Treballarem per estar entre les top al 2024 però ara mateix ens queda molt lluny i realment tenim molta feina a fer, per treballar i per apropar-nos a les millors. Als jocs olímpics vam tenir l’oportunitat de veure-les i de que ens inspiressin també.


Com va ser l’experiència de ser abanderada durant la cerimònia d’apertura dels Jocs Olímpics?

Ja simplement el fet de poder estar a una cerimònia d’apertura dels Jocs Olímpics, ja de per si és increïble, qualsevol atleta et diria el mateix. El moment de sortir a l’estadi encara que en aquell moment no hi hagués públic, és impressionant. I haver tingut la sort de ser jo l’abanderada encara suma un plus més a la sensació. Va ser un dels millor moments que vaig viure en el Jocs Olímpics de Tòquio 2020.Quin és el teu objectiu a curt termini?

Tinc dues competicions abans d’acabar la temporada, per preparar-me i seguir creixent una mica, seguir millorant.


La teva fita a llarg termini?

Els mundials classificatoris olímpics de 2023 de Londres. No tinc temps per relaxar-me i pensar massa. A llarg termini em veig havent millorat molt i havent après moltíssimes coses. Ara miro enrere i la Mònica de fa dos anys no té res a veure amb el que sóc ara.

22 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page