top of page
Search

Els corrals

Els corrals - la Cortinada.



El Xalet Els Corrals, és una de les primeres edificacions que es van realitzar a la Cortinada, sobre l’any 1985.


En el transcurs del temps, fins la data d’avui, l’edificació original ha anat patint una sèrie de modificacions (s’han comptabilitzat un total de 5 reformes anteriors), que han anat alterant la seva imatge exterior i el seu funcionament intern.


"El desig de la reforma, neix a partir d'una història d'amor..."

El desig de reformar aquesta propietat, neix d’una història de família i d’amor… La casa va ser construïda originàriament pel pare del propietari actual. Aquest va voler donar-li una segona vida a l’edificació, modernitzant-la i alhora creant un petit “oasi” on la seva dona es sentís a gust en aquest petit país envoltat de muntanyes.


La particular ubicació de l’edifici, provoca que aquest actuï com a coixí entre el que s'ha construït i el que és natural, la ciutat i la natura, la carretera i el riu…



La proposta planteja l’ampliació de l’edificació existent a través d’una remunta d’una planta executada en fusta.


Amb aquesta estratègia s’aconsegueix renovar la imatge de l’edificació des de la carretera principal, apropar l’escala de l’edificació al gra urbanístic de la zona i alhora es resolen les circulacions interiors.


En secció, l’edificació quedava totalment deprimida respecte al carrer principal. Un cop acabada l'obra, la nova volumetria s'integra dins del teixit d'habitatges plurifamiliars de la zona.


"AMPLIACIÓ I REFORMA, CONSTRUÏDA EN FUSTA"








PROJECTE: ELS CORRALS · LA CORTINADA

ARQUITECTURA: ORTEU RIBA ARQUITECTES

CONSTRUCTORA: CONSTRUCCIONS MODERNES

FOTOGRAFIES: POL VILADOMS

bottom of page