top of page
Search

Dues dècades de recerca al Pirineu

Updated: Sep 28, 2021

«Gravats rupestres d'Andorra, l'Alt Urgell i la Cerdanya» - Jordi Casamajor i David Gálvez.


El camp de la investigació, la difusió i la pedagogia del món de l’art rupestre, és part d’un projecte del Jordi Casamajor, escultor i il·lustrador gràfic, que el passat desembre de 2020, va publicar el seu primer llibre.


Un recull de més de 20 anys de recerca i estudi d’aquest món tan desconegut i fràgil, però tan important al mateix temps i que han donat com a resultat la creació d’un compendi de diferents tresors arqueològics del patrimoni d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Degut a la continuïtat i unitat històrica d’aquestes tres comarques, les peces trobades tenen moltes similituds.

L’editorial Anem es va posar en contacte amb l’escultor Jordi Casamajor, per oferir-li el projecte: un llibre fotogràfic on estiguessin representats totes aquestes riqueses històriques, inèdites i descobertes per l’artista, que a més es dedica a fer les fotografies.


El Jordi es va posar en contacte amb el seu amic i prolífic escriptor, el David Gàlvez, per encomanar-li el treball de redactar els textos descriptius i informatius per al llibre.


L’exemplar gràfic s’enriqueix de gravats apareguts des de les últimes dues dècades, fins a l’últim, descobert fa uns mesos. Una exposició bastant gràfica de cada element trobat a la muntanya, fruit de moltes hores de recerca i feina activa al Pirineu, dedicades amb passió i devoció. Cada imatge exposa un tipus diferent de gravat, amb la corresponent explicació històrica i geogràfica.


Aquesta no és la primera publicació de l’escultor, sinó que ja ha estat present de cara al públic en revistes especialitzades, amb altres articles i entrevistes més concretes, de caràcter tècnic.


El target del llibre no només són arqueòlegs o escultors, sinó que també va dirigit al gran públic, perquè tothom pugui ser coneixedor de la galeria d’art que disposem al nostre voltant geogràfic.

4 views

Recent Posts

See All
bottom of page