top of page
Search

Dinamisme cromàtic

Hotel Panorama - Escaldes Engordany.



L’Hotel Panorama es troba a la part alta d’Escaldes Engordany. La reforma s’ha realitzat només a la planta baixa del quatre estrelles que correspon a la zona de recepció, bar i restaurant. Des dels anys 80 encara no s’havia fet cap millora i es va pensar en un projecte global que inclogués instal·lacions, ubicació d’espais i millores a nivell funcional.


A punt d’iniciar les obres va aparèixer la pandèmia i això va fer que es replantegés tot el projecte. En aquest moment, el pensament va ser obrir l’hotel lo abans possible i donar-li una nova imatge, deixant de banda el projecte global que s’havia plantejat.


L’edifici ha estat sotmès a una rehabilitació interior, però amb reducció de costos.


La reforma va consistir en deixar els materials que ja hi havia, utilitzant pintura amb colors vius com el taronja, el verd i el groc, per donar un toc de dinamisme.


"Espai molt ampli i diàfan amb panells que permeten intimitat"


Les parets i els sostres són de fusta i s’ha optat per donar una capa de color blanc i gris clar aprofitant els mateixos emmarcats de la pròpia fusta.


La varietat de colors també s’ha utilitzat per tallar els espais perquè hi ha zones molts allargades.


El terra era de granit i no es va canviar per un tema de terminis, s’ha escollit un paviment sintètic imitació fusta, que s’ha col·locat per sobre del ja existent.


La recepció era un espai molt obert i llarg i s’ha optat per col·locar uns panells per separar les diferents zones de sala d’estar. En aquests panells s’han incorporat obres del fotògraf andorrà Isidre Escorihuela.


"El colors vius aporten dinamisme amb la combinació dels tons neutres de la fusta"

La zona del bar no encaixava, ja que les taules estaven al mig. Per aquesta raó, es va reorganitzar l’espai dins de les possibilitats.


S’ha convertit en una zona més agradable i confortable, convidant als visitants a quedar-s’hi.


Al restaurant s’ha fet un treball de reorganització pel que fa als bufets convertint-se en més funcionals. A més, s’ha guanyat molt espai per a les taules i un funcionament a nivell de circulació molt més òptim.


Tota la il·luminació és nova. S’han col·locat làmpades de peu i a la zona de restaurant s’han instal·lat unes llums rodones per donar joc en el sostre.









PROJECTE: HOTEL PANORAMA

ARQUITECTURA: ESTHER PASCAL




Kommentare


bottom of page