top of page
Search

DIÀLEG AMB L'ENTORN

BALCÓ D'ANTUIX















El projecte s’ha concebut amb una arquitectura pensada des del lloc, aconseguint un edifici que dialogui, formi part del paisatge i incorpori l’emoció per la qualitat de l’espai. La llum és un element essencial del projecte.



L’edifici vol reinterpretar l’arquitectura de muntanya. Els materials utilitzats són la pedra, el vidre i la fusta, que donen harmonia i lleugeresa, que minimitzen l’impacte visual, ja que es fusiona amb els colors de l’entorn. Volem que l’edifici formi part del seu entorn natural. L’edificació compta amb rigor constructiu, elegància, sobrietat, i té entitat.



LA SITUACIÓ, L'ELEVACIÓ I L'ORIENTACIÓ OPTIMITZEN AL MÀXIM LES VISTES I LES HORES DE LLUM SOLAR.


Els balcons i la coberta transmeten sensació de lleugeresa i, donen força i personalitat a la pell exterior, amb inflexions que la tensionen. El projecte busca la singularitat des del creixement amb bancals horitzontals, amb grans obertures que donen transparència i lluminositat.










El paviment de les terrasses és d’alta resistència i baix manteniment, amb col·locació d’aïllament i impermeabilització.


"UN EDIFICI QUE DIALOGA, FORMA PART DEL PAISATGE I INCORPORA L’EMOCIÓ"



LA FUSTERIA EXTERIOR REYNAERS DISPOSA D'UN ELEVAT NIVELL D’AÏLLAMENT.



La fusteria exterior és d’alumini, de la marca Reynaers, amb ruptura de pont tèrmic i perfils d’alumini lacat, amb un elevat nivell d’aïllament. Els habitatges disposen de sistema de ventilació mecànica amb recuperador de calor utilitzat en habitatges passius, que permet reduir el consum energètic.



"LA TRANSICIÓ INTERIOR EXTERIOR D’HABITATGE ÉS MOLT FLUIDA, I L’INTERIOR ÉS UNA CONTINUACIÓ CAP A L’EXTERIOR












La calefacció interior es fa mitjançant terra radiant de baixa temperatura, i la refrigeració que es fa amb conductes i fancoils, amb reixes d’impulsió i retorn per a una correcta distribució de l’aire.



S’han utilitzat materials de qualitat i el paviment està format per làmines de vinil amb acabat de roure clar, resistent a l’aigua, als impactes i al desgast; està col·locat en menjadors, passadissos, habitacions i banys.





L’ESTIL NÒRDIC, SOBRI I MINIMALISTA, IMPREGNA L'INTERIOR DE L'HABITATGE DISSENYAT PER SVEDBERG INTERIORS














L’interior dels habitatges compta amb molta llum i transparència, excel·lent radiació solar i les millors vistes sobre la Vall d’Andorra.


















Les cuines estan obertes a l’espai de la sala d’estar-menjador. Han estat projectades perquè participin de les vistes i de l’amplitud de l’espai. Les cuines són de primera qualitat, tenen un disseny minimalista i lineal, amb mobles de melamina grigio fumo, tirador ocult d’alumini, i taulell de neolith barro, d'1,2 cm de gruix.


SVEDBERG INTERIORS, EN LES HABITACIONS DE L'HABITATGE QUE HA DISSENYAT, HA TREBALLAT AMB MOBLES DE LÍNIES SÒBRIES I TONS SUAUS QUE CONTRASTEN AMB TÈXTILS, LLUMINÀRIES I ELEMENTS DECORATIUS AMB DISSENY CONTEMPORANI.



















EN LA VIVENDA QUE HA DISSENYAT L´ESTUDI CATALÀ D´INTERIORISME BUTINYÀ AMBIENTS HA EXPLOTAT TOTS ELS ELEMENTS CONSTRUCTIUS DE L´HABITATGE PER CREAR UN AMBIENT IMMILLORABLE. S´HA SELECCIONAT MOBILIARI I COMPLEMENTS EN DIFERENTS TEXTURES, COLORS I FORMES PER TAL DE CREAR UN AMBIENT EQUILIBRAT I HARMONIÓS.


A nivell de distribució dels habitatges, es busca el màxim d'obertura en la façana i sortida cap a l’exterior. Són pisos oberts en tota la façana, totes les estances són exteriors i sense patis.



BUTINYÀ AMBIENTS, EN LA ZONA DE NIT DE LA VIVENDA ON HA INTERVINGUT, HA DESENVOLUPAT UN ESTIL QUE FLUEIX PER TOTS ELS ELEMENTS DE LES HABITACIONS: REVESTIMENTS DE PARET, (PINTURA I PAPERS PINTATS), MOBILIARI, CATIFES I CORTINATGE, LÀMPADES DECORATIVES I DECORACIÓ













La totalitat del perímetre disposa de balcó, per donar aquesta sensació d’amplitud de l’interior cap a fora; aquesta transició interiorexterior d’habitatge és molt fluida, i l’interior és una continuació cap a l’exterior.



Els habitatges estan equipats amb grans armaris de la casa CARRÉ, amb tirado fresat i portes lacades.









Un projecte, on a nivell exterior s'ha establert un diàleg amb l'entorn, i on la llum integrada en els habitatges, doten els interiors de molta armonia per a viure-hi.



ARQUITECTURA I ENGINYERIA: PERE ESPUGA SORRIBES · ENGITEC PROJECT MONITORING: SALVADOR ALDOSA

PROMOTORS: LAVAL · STONEWEG · GMA

INTERIORISME: SVEDBERG INTERIORS BUTINYÀ AMBIENTS

CONSTRUCTORA: CEVALLS

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page