top of page
Search

CONTRAST DE TONALITATS

RECEPCIÓ RESIDÈNCIA CLARA RABASSA · ANDORRA LA VELLA



La remodelació del hall de la Fundació Clara Rabassa presenta un aspecte funcional, àmpli i còmode per a tots els usuaris que visiten el centre. L’interiorista Laura Torres s’ha encarregat d’aportar el toc innovador i pràctic amb els materials escollits.




ELS GRISOS I NEGRES DE L’ASCENSOR I LES BÚSTIES CONTRASTEN A LA PERFECCIÓ AMB ELS COLORS CLARS DEL PAVIMENT I LA FUSTA.



El hall de la fundació Clara Rabassa dona accés peatonal a la residència d’avis, i un coworking, i a més, és la porta d'entrada al ministeri de Salut i al d’Afers Socials, Joventut i Igualtat del Govern d’Andorra. L’accés era la finalitat principal, ja que els usuaris no tenien facilitat per accedir a l’edifici. La rampa frontal dona visibilitat al portal de forma ampla i còmoda. En el moment de fer els canvis es va aprofitar la renovació per donar-li un caire més avantguardista i funcional, on es combina la fusta, unes làmpades amb un disseny contemporani i la vegetació assolint un ambient càlid.



«LA FORMA DE LES LLUMINÀRIES TRENCA LA LINEALITAT DE LES LAMES DE FUSTA DE LES ESCALES»


El programa funcional el configuren dues parts. D’una banda l’exterior amb la rampa de gres porcellànic gris de gran format, la jardinera que aporta un toc de color, els rètols indicatius i la gelosia, formada amb llistons de ferro i vidre, que crea un mirall entretallat.




D’altra banda l’interior amb un gran hall, dues escales amples, l’ascensor principal i un que dona accés a la residència.

Els materials fan de fil conductor entre exterior i interior -el gres porcellànic, el ferro i la vegetació es troben en ambdós espais- en canvi, la fusta de roure clar només està col·locada a l’interior, marcant la diferència entre els dos espais.



La gamma cromàtica s’ha treballat amb tonalitats pures que plasmen els colors de la natura, la fusta, el ferro i la pedra, i el mur vegetal momificat i la jardinera aporten un toc natural. Els materials evoquen la natura andorrana en la seva màxima essència.





La il·luminació general, sense clars i ombres, facilita el trànsit dels usuaris del hall i dóna presència a l’espai. La forma circular de les lluminàries proporciona un caire transgresor i dinàmic que trenca la linealitat de les lames de fusta de les escales, i entre elles es filtra la llum creant un efecte atractiu i delicat. S’ha triat la combinació de grisos i marrons creant un binomi impecable en la zona principal.

Les línies rectes i corbes s’entrellacen en el projecte, les escales i els sostres corbs lliguen amb la il·luminació. La resta s’ha dissenyat amb línies rectes asimètriques, dotant de caràcter propi l’espai, tant fora amb el ferro com dintre amb la fusta.



Al ser un edifici que encabeix empreses i espais públics, la senyalització és molt entenedora i clara, i s’incorpora a l’exterior i interior perquè els usuaris localitzin de manera ràpida la ubicació a la que s’han de dirigir. Les lletres corpòries grises emfatitzen l’elegància dels rètols. La porta de vidre incorpora l'imagotip de Clara Rabassa, propietat de l’edifici, donant presència a la Fundació.


«TONALITATS CLARES I FOSQUES QUE CONTRASTEN A LA PERFECCIÓ AMB L’ESPAI.»

En aquest espai circulen moltes persones i el concepte és bàsic, ordenat, ampli i funcional





INTERIORISME: LAURA TORRES

CONSTRUCTORA: CONSTRUCCIONS BELMIRO
















Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page