top of page
Search

Contrast d’estils

REFORMA INTEGRAL D’UNA VIVENDA A ORDINO


Presentem una reforma integral d’un habitatge en un edifici plurifamiliar a Ordino, on l’empresa GCS (General de Construcció i Serveis), conservant la distribució d’origen, i adaptant-se als requisits plantejats en el briefing inicial, ha aconseguit una vivenda més lluminosa, còmoda, i amb espais més amplis i funcionals. D’estil “urban chic” amb el gris com a base, es crea un mestissatge d’estils. L’aposta en el tèxtil per a la utilització de fibres naturals, i els materials com la fusta natural, donen al projecte un caràcter sobri i càlid.





L’objectiu era donar-li a l’habitatge un aspecte més actualitzat i acord amb les tendències decoratives del moment. Entre altres elements s’han incorporat peces de disseny italià de firmes com Potocco, Contardi o Molteni, entres altres.

GCS, en el projecte d’interiorisme ha col·laborat amb la botiga de decoració i mobiliari de disseny contemporani Cubinyà, de Barcelona.




En tota la vivenda s’ha optat per una il·luminació de disseny amb peces de firmes com Marset, Contardi o Artemide. La paret frontal de la zona del televisor s’ha revestit de pedra natural, un element que aporta caràcter i evoca les muntanyes, referència simbòlica del país. Els radiadors han estat renovats per uns de més actualitzats i amb un disseny més minimalista que s’integra a la perfecció amb la resta d’elements decoratius.





El menjador i la sala d’estar comparteixen el mateix espai. La gamma cromàtica del projecte està formada amb blanc, gris i amb alguna pinzellada de color. La zona del menjador la presideix una gran taula ovalada realitzada de marbre negre amb veta blanca. Acompanyada de sis cadires de teixit en tonalitat grisa. Al sostre s’encaixa una gran làmpada de mitja campana de la firma Marset, concretament un model de la col·lecció Djembé. Es tracta d’un disseny contemporani que il·lumina oferint un efecte de claraboia.



Per a il·luminar la zona d’estar s’ha escollit la mateixa làmpada que al menjador, però per aquesta ocasió s’ha fet una composició de tres models amb diferents mides i colors que proporcionen al conjunt un gran efecte decoratiu.


Les làmpades del sostre són de la firma Marset i pertanyen a la col·lecció Djembé. Es tracta d’una combinació de tres models amb diferents mides i colors.

Aspecte de la zona de dia de la vivenda, on destaca una zona de menjador i una zona de repòs. El sofà és lineal i incorpora una chaiselongue a la part esquerra. Es tracta del model Vernon de la firma Sofactual, sobre el que reposen alguns coixins decoratius de color gris, negre i turquesa.






Un dels espais que s'ha reformat és la terrassa, on s'ha creat una zona de menjar, que es centra en una gran làmpada de peu de disseny.







La cuina està feta a mida per l’empresa de fusteria d’Andorra, Silgar. Combina la fusta del mobiliari amb el marbre model marmaso, amb beta marró al taulell.





Els paviments escollits, tant per a la cuina com per els banys, són porcellànics de 150x75 cm. Per a la sala d’estar i per a les habitacions, s’ha escollit el parquet de fusta natural de pi. Cal destacar el detall del vitrall que recobreix el part del voltant del marc de la porta que dona accés a la cuina. La finalitat ha estat la d’aportar claror així com un toc singular.






L’habitació principal consta d’una gamma cromàtica amb blanc i gris càlid. El llit de matrimoni és de la firma Désireé, i incorpora un capçal tou i sinuós revestit de plecs irregulars, que acull l’arc del llit fins al terra, rematat amb dues làmpades que creen armonia. A continuació del dormitori principal hi ha un passadís amb armaris fets a mida, que actúa de vestidor. El dormitori també incorpora el seu bany privat.





La il·luminació juga un paper molt important als dormitoris. Pren especial protagonisme, ja que s'ha optat per peces de disseny de firmes italianes.






Un paper pintat amb motius florals de color blanc i blau revesteix el capçal del llit


El dormitori juvenil consta de tres zones separades: en una zona trobem el llit, en una altra l’estudi amb vestidor fet a mida i un bany complet. La paleta de colors en aquesta estança juga amb el blanc, el gris, el rosa i el verd aiguamarina. Les catifes de color rosa, situades a banda i banda del llit, han estat realitzades a mida.

El dormitori disposa d'un distribuïdor, que compta amb un vestidor semiobert, realitzat a mida amb un material laminat de color gris terra, i un escriptori.

Aquesta estança té un bany complet.

La reforma dels banys ha estat integral. S’han renovat els revestiments, sanitaris, dutxes i banyeres seguint la mateixa línia decorativa i cromàtica de la resta dels espais.









Un projecte on, la fusió d’estils, aporta calidesa, amplitud i confort a la llar.




La vivenda incorpora una habitació de convidats ambientada amb un paper pintat amb motius verds i on reposa un sofà de teixit gris d’estil capitoné.



INTERIORISME: GCS

CONSTRUCTORA: GCS

34 views

Recent Posts

See All
bottom of page