top of page
Search

CONNEXIÓ AMB LA MUNTANYA

AVINTIA ISARD HOMES · EL TARTER



Presentem Avintia Isard Homes, una exclusiva promoció de 50 habitatges caracteritzats per un disseny contemporani i cuidat. Ubicada en un entorn únic, amb accés directe a les pistes del Tarter, la promoció ha estat especialment pensada pels amants de l’esquí o per aquelles persones que volen gaudir durant tot l’any de la relaxant natura que caracteritza aquesta zona del país.

L’arquitectura proposada pretén integrar-se dins de la nostra arquitectura tradicional de muntanya mitjançant l’ús de materials nobles com la pedra i la fusta. Alhora, també vol reinterpretar-se amb un llenguatge contemporani per tal de crear una conformació que emocioni per la seva correcta relació i diàleg entre el fet urbà i la natura que ens envolta.

També es suggereix una arquitectura contextual, sensible amb l’entorn i amb la història, molt centrada a resoldre bé tots els detalls; des de la subtilesa, passant per l’elegància, fins a arribar a la lògica constructiva.

El volum edificat es trenca per evitar la lectura d’un gran bloc fora d’escala.


El projecte havia de donar la sensació d’habitar en un petit poble organitzat al voltant d’un espai lliure







El projecte inclou materials nobles com la pedra i la fusta, típics de la nostra arquitectura tradicional de muntanya.

Isard Home és una promoció amb un disseny contemporani, grans finestrals amb magnífiques vistes, il·luminació natural. Inclou habitatges amb terrassao jardí, i àtics amb sostres alts amb els quals s’aporta un toc de calidesa, avantguarda i tradició.




L’elecció de la fusta i la pedra autòctones de l’arquitectura local, recull un estudi profund sobre els materials locals.



Les façanes dels habitatges mantenen l’estètica de petits edificis articulats entre ells amb alçades diferents, típic dels pobles de muntanya. S’obren grans finestrals a les vistes i al sol.




La construcció inclou grans finestrals emmarcats en una façana de pedra i fusta en plena estació d’esquí Grandvalira, al Tarter, amb l’objectiu de brindar a l’usuari un estil diferent i exclusiu.





El projecte pretén donar la sensació d’habitar en un petit poble organitzat al voltant d’un espai lliure.

És per aquestmotiu que es va descompondre el bloc pesat i es van disposar els habitatges al voltant dels patis interns de llum i ventilació natural.



La promoció compta amb habitatges d’1, 2, 3 i 4 dormitoris amb superfícies que van des dels 60 m2 fins als 200 m2.

Les zones comunes inclouen, entre altres serveis: lobby, entrada amb espais oberts i amb disseny d’autor; àrea d’aigües amb vista directa a l’estació d’esquí, també un Ski room, on els esquiadors poden disposar de taquilla a peu de pistes i un box tancat per a un o dos cotxes per llar.





Tant els acabats exteriors com els interiors estan pensats per a persones que volen gaudir tot l’any de la relaxant natura que caracteritza aquesta zona pirinenca.

Tot i la tranquil·litat innata del seu emplaçament, compta als voltants amb una variada proposta de serveis, a més de gaudir d’una bona connexió amb la capital del país.

Els interiors són de disseny d’autor i inclouen elementstan exclusius com claraboies vidriades amb terra naturalen les que neixen espècies vegetals autòctones de la zona de muntanya. Aquests elements generen un diàleg directe entre l’habitant i la natura del voltant.



L’accés a cada conjunt es fa mitjançant un lobby, a les zones de vianant de planta baixa, on un jardí vertical i una recepció amb llar de foc, creen calidesa i contrast.










El conjunt d’habitatges té una àrea privada a la planta -1 de wellness amb spa, piscina, sauna i hammam, així com una zona de gimnàs.







Les zones comunes inclouen, entre altres serveis, un lobby d’entrada, acuradament dissenyada, amb espais oberts; àrea d’aigües amb vista directa a

l’estació d’esquí i un Ski room, on els esquiadors podran disposar de la seva taquilla a peu de pistes.




L’ski room es disposa al basament en la planta -1 amb un accés independent des del carrer.



Les vivendes gaudeixen de grans finestrals a través dels quals entra llum natural tot el dia.















Els grans finestrals dirigeixen les vistes cap al paisatge llunyài desdibuixen el límit entre el fet privat dels habitatges i el fet públic de l’entorn.

L’elecció de materials comla fusta i la pedra autòctones recull un estudi profund sobre de l’arquitectura local.



Les vivendes estan projectades amb grans espais diàfans, amb la cuina oberta. També compten amb grans alçades.

En els acabats interiors dels habitatges s’ha emfatitzat la calidesa i la muntanya.


Des del punt de vista mediambiental i sostenible s’han projectat paràmetres eco-eficients passius generats pel mateix disseny dels edificis.







El paviment és de parquet de fusta natural i les parets estan revestides amb el mateix material. La fusta, el ciment i el microciment creen contrastos.





S’han plantejat materials respectuosos amb el medi ambient, locals, reciclables i reutilitzables. És el cas de la pedra, la pissarra i la fusta.

També s’han tingut en compte altres aspectes com la relació òptima entre l’orientació i els usos dels espais dels habitatges.

Altres paràmetres eco-eficients actius que s’han tingut en compte són la ventilació natural, el control de la radiació solar o el control

de les pèrdues tèrmiques en els revestiments de façana.






El conjunt està connectat a la xarxa d’aigua calenta de generació comunitària (Feda Ecoterm) que existeix al poble del Tarter.

Els banys són funcionals i combinen el gres porcellànic de gran format en tonalitat grisa amb el mobiliari de fusta de color natural.

Tots els habitatges disposen d'un box privat amb preinstal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.


















ARQUITECTURA I ENGINYERIA: PERE ESPUGA · ENGITEC

CONSTRUCTORA: UTE CEVALLS AVINTIA



Comentarios


bottom of page