top of page
Search

CÈNTRIC, ASSOLELLAT I EFICIENT

CONJUNT RESIDENCIAL LA LLAR · ANDORRA LA VELLA



Entre Govern i la Seu de la Justícia a la zona coneguda com el Prat del Rull, situada al carrer de la Grau d’Andorra la Vella, s’edifica una nova zona residencial i de negocis. El projecte finalitzat, comprèn la construcció de quatre edificis (La Llar 3,4, 5 i 6); de 6, 7 i 8 plantes, amb 90 places d’aparcament i 60 trasters.












L’edificació de nova execució té un caire residencial de qualitat, molt cèntric i en un lloc de trànsit tranquil. Del complex de 4 edificis, s’ha finalitzat la quarta fase amb La Llar 6 que té 8 alçades on s’ubiquen 20 habitatges.


L’edifici consta d'un local comercial, 20 apartaments i 2 boxes. Els habitatges són de dues, tres i quatre habitacions. La planta baixa és d’ús comercial, mentre que les plantes superiors estan destinades a l’ús residencial.







L’orientació de l’edifici fa que es gaudeixi de molta llum, a les zones de dia com a les terrasses.










La façana principal combina materials com l’Alucobond i el Neolith que li atorguen un aspecte sobri i nítid. Presenta unes geometries disposades racionalment, formades per les grans obertures exteriors dels habitatges, i unes terrasses en color blanc amb baranes de vidre que contrasten amb el color negre i gris de la façana.


La façana posterior està revestida amb un Sistema d’Aïllament Tèrmic Exterior (SATE). L’entrada de l’edifici està realitzada amb fusta i pedra natural que doten l’espai de caràcter i personalitat.




Acabats d’alta qualitat, disseny, alta eficiència energètica i orientació sud



Gràcies a l’orientació de l’edifici es gaudeix de molta llum i unes vistes espectaculars a les muntanyes de Claror, Prat Primer i Engolasters. Els tancaments exteriors són d’alumini amb vidre aïllant tipus Climalit, d'alta eficiència energètica.

Les persianes també d’alumini, estan motoritzades, tant en les finestres, com a les balconeres de tots els habitatges.


Les baranes d’alumini i vidre viselat aporten un aire modern i minimalista a les terrasses. El paviment de les terrasses és ceràmic.




Un dels àtics, disposa d'una espectacular terrassa, situada a la coberta.






Els habitatges incorporen una cuina semioberta, totalment equipada amb safareig, armaris encastats en color blanc o gris, campana d’extracció de fums, placa vitroceràmica i forn, tot amb acabat d’inox. El paviment és de parquet flotant estratificat de color roure clar, tant a les habitacions, com als passadissos i sales d’estar.


Totes les vivendes disposen de cuines amb un ampli espai de treball confeccionat en granit amb un gruix de 3 centímetres



A les zones humides s’ha col·locat rajola. Les dutxes són amb plat rectangular (sense banyera) i amb tancament de vidre. La il·luminació és amb focus leds encastats al sostre. Es tracta d’un edifici de consum molt baix, ja queel sistema de calefacció és d’aerotèrmia, una font d’energia renovable i econòmica, que permet reduir al mínim les emissions de CO2, en comparació als combustibles fòssils.



Des de l’entrada en vigor de les noves normatives europees sobre eficiència energètica, la calefacció per aerotèrmia s’ha posicionat com a un dels sistemes de calefacció més demandats pel seu caràcter renovable, ja que obté l’energia de l’aire i permet un rendiment molt elevat, amb una reducció molt significativa del consum energètic .




Les habitacions incorporen molts armaris encastats amb moble compacte blanc lacat , prestatges i barra de la prestigiosa marca CARRÉ.



Hi han instal·lats detectors de presència per encesa automàtica de llums tipus LED, tant als replans d’escala com als espais comuns. Els garatges s'han pintat en color groc, contrastant amb l'epoxi aplicat dos tons grisos: un clar i un fosc. Un projecte amb molta personalitat, que dota de caràcter una de les noves zones residencials al centre, una àrea amb moltes zones verdes i de trànsit tranquil.




Un edifici amb un consum molt baix, ja que el sistema de calefacció és d’aerotèrmia, una font d’energia renovable i econòmica.







ARQUITECTURA I ENGINYERIA: EVA DALMAU CONSTRUCTORA: AUXINI


留言


bottom of page