top of page
Search

Andorra Telecom adjudica la construcciĆ³ del projecte NODE

Els treballs comenƧaran a principis del 2024 i tindran una durada d'uns 30 mesos.

Integrat a l'espai urbĆ  i obert a la ciutadania.

Lā€™edifici Node permetraĢ€ no nomeĢs adequar les instalĀ·lacions de telecomunicacions preexistents i reubicar les oficines que actualment es troben en espais de lloguer, sinoĢ que, a meĢs, oferiraĢ€ nous espais puĢblics. El projecte sā€™integraraĢ€ de manera sostenible a lā€™espai urbaĢ€ amb zones per als ciutadans, dues places puĢbliques, un terrat enjardinat i un tercĢ§ de lā€™interior de lā€™edifici, i seraĢ€ un element dinamitzador en una de les zones meĢs comercials de la capital.



El Consell dā€™administracioĢ dā€™Andorra Telecom ha acordat adjudicar la construccioĢ de lā€™edifici Node, la seu social dā€™Andorra Telecom, a la UTE Cevalls ā€“ Locubsa, per un import de 24,5 milions dā€™euros. Es tracta de lā€™oferta millor valorada dā€™entre les dues que van optar a la licitacioĢ dels treballs constructius. El projecte Node minimitza lā€™impacte volumeĢ€tric de lā€™edifici i sā€™integra a la trama urbana amb lā€™objectiu de seguir mantenint les places puĢbliques actuals i continuar facilitant el flux de vianants entre les zones comercials de lā€™avinguda Meritxell i de Prada Ramon. Andorra Telecom, conscient de lā€™uĢs actual dels espais puĢblics per part de la ciutadania, ha acordat cedir-los a la ciutat i impulsar una arquitectura coherent i respectuosa. AixiĢ doncs, gairebeĢ el 50% de la superfiĢcie de la parcelĀ·la edificable es mantindraĢ€ com a places per donar servei a la ciutadania: el projecte constructiu permetraĢ€ disposar dā€™una placĢ§a de meĢs de 1.000 m2 davant de lā€™Avinguda Meritxell i dā€™un espai puĢblic de meĢs de 1.850 m2 davant del C/Sant. Salvador. I, a meĢs, incorpora un nou espai puĢblic per als ciutadans. Es tracta dā€™un gran terrat enjardinat dā€™uns 500 m2, una superfiĢcie equivalent a la planta de la nova construccioĢ de lā€™edifici. Andorra Telecom, a meĢs, destinaraĢ€ prop dā€™un tercĢ§ de la superfiĢcie interior de lā€™edifici Node a la ciutadania i a altres institucions, incloent-hi els meĢs de 2.000m2 que es destinaran a un espai cultural accessible des de lā€™Avinguda Meritxell. Lā€™edifici aprofitaraĢ€ a traveĢs dā€™una arquitectura racional diferents estrateĢ€gies bioclimaĢ€tiques per assolir una excelĀ·lent eficieĢ€ncia energeĢ€tica, i utilitzaraĢ€ la vegetacioĢ proĢ€pia del paiĢs en cobertes, terrasses i places. Els espais interiors seran oberts, dinaĢ€mics i flexibles, un fet que permetraĢ€ la seva adaptabilitat a lā€™evolucioĢ de les necessitats al llarg del temps. El nou edifici utilitza la fusta com a element distintiu de la construccioĢ i materials de baix impacte mediambiental, amb una aposta per la sostenibilitat en cadascun dels detalls i plantejaments constructius.

Lā€™edifici Node seraĢ€, de fet, el primer edifici puĢblic al paiĢs que es construiraĢ€ seguint la metodologia, marc dā€™avaluacioĢ europea Level(s) per a millorar la sostenibilitat i el comportament mediambiental meĢs enllaĢ€ del consum energeĢ€tic i durant totes les fases tant de concepcioĢ, com constructives i de funcionament posterior. El projecte Node, del despatx dā€™arquitectura Orteu Riba Arquitectes, es va presentar la tardor del 2021: va ser el guanyador del concurs dā€™idees a traveĢs de la votacioĢ dā€™un jurat integrat per representants dā€™Andorra Telecom, del Govern, del ComuĢ dā€™Andorra la Vella, del ColĀ·legi dā€™Arquitectes dā€™Andorra, de lā€™ACODA i de la zona veiĢˆnal. Lā€™edifici, a banda dels diferents espais puĢblics, permetraĢ€ lā€™adequacioĢ de les instalĀ·lacions de telecomunicacions preexistents que donen servei a les parroĢ€quies centrals i reubicar les oficines que actualment es troben en espais de lloguer. El nou edifici milloraraĢ€ els espais dā€™atencioĢ presencial i permetraĢ€ oferir un tracte meĢs personalitzat i fluid als meĢs de 100.000 clients i visitants que anualment sā€™atenen a lā€™ageĢ€ncia comercial de la companyia. Node donaraĢ€ resposta als reptes i expectatives de la companyia, alhora que seraĢ€ un dinamitzador econoĢ€mic i de flux de vianants al centre de la capital del paiĢs. Abans dā€™iniciar les obres, i amb lā€™objectiu de minimitzar els possibles impactes i reduir el temps i els recursos, estaĢ€ previst disposar per a tot el proceĢs de construccioĢ del modelatge d'informacioĢ de construccioĢ (BIM, Building Information Modelling) a traveĢs dā€™una representacioĢ digital de lā€™edifici.

63 views
bottom of page