top of page
Search

Paisatge i llum natural

Updated: Sep 28, 2021

Residencial Terra Boneta - Nagol - Sant Julià de Lòria.



El conjunt residencial Terra Boneta està format per tres edificis situats a Sant Julià de Lòria, al poble de Nagol. El més característic dels edificis són les bones vistes que presenta el paisatge i la llum del sol, que pràcticament toca durant tot el dia i és molt present dins dels habitatges. Tot el projecte busca emfatitzar aquests punts en totes les estances principals de cada habitatge.


Els tres blocs parteixen d’una geometria i obertures atractives, establint un diàleg entre ells i buscant la millor orientació en les seves cantonades.


La seva materialització busca un efecte de conjunt general, però cada bloc presenta les seves característiques i geometria singular.


Els immobles consten de dues escales per bloc, i aquests es comuniquen per sota a través de dues plantes d’aparcament.


Tot el conjunt queda conformat per un total de 45 habitatges.


"EL MÉS CARACTERÍSTIC SÓN LES BONES VISTES I LA LLUM DEL SOL”


Els edificis es revesteixen de pedra natural i fusta artificial, donant predominança a aquesta en les zones dels balcons i l’entrada.


D’aquesta forma s’aconsegueix un to més càlid per a l’ús d’aquests espais.


La combinació d’aquests dos materials de muntanya pretén integrar l’edifici en l’entorn i es troben contrastats amb les grans finestres balconeres que li donen cert dinamisme.


La teulada dels edificis també presenta un acabat típic de la zona, fet amb llosa de pissarra.



A nivell d’interiors, tots els habitatges presenten cuines obertes associades amb la sala d’estar, buscant que l’espai sempre quedi emmarcat en algun d’aquests grans finestrals.


Cuines totalment equipades amb els electrodomèstics panelats, barrejant sempre la fusta i el color blanc, que aporta minimalisme i tranquil·litat, fent que les vistes siguin les principals protagonistes.


Totes les plantes baixes dels edificis tenen jardins de superfícies considerables, amb una zona enjardinada amb gespa natural i una altra pavimentada per a la de la terrassa.


Les plantes superiors presenten balcons en la majoria de pisos.



Aquests, tenen una geometria irregular amb una superfície i materialitat molt integrada al conjunt.


A més, la seva relació directa amb la sala i la cuina els permet ser molt aprofitables i pràctics per al seu ús.


Totes les zones comuns es troben tractades amb una senyalització conjunta i una tipografia de toc juvenil que dóna als espais un aire modern i característic de tot el conjunt residencial.








PROJECTE: TERRA BONETA · NAGOL

PROMOTORA: FEIXES I ESTALLS, SL.

ARQUITECTURA: ARTquitectura · TURI RIBERAYGUA · TONI RIBERAYGUA

ENGINYERIA: ECM ENGINYERIA

CONSTRUCTORA: PIDASA SERVEIS

bottom of page