top of page
Search

Nova seu del COAA

Updated: Jun 30, 2022

El Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra inaugura nova seu.



El Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA) va inaugurar el passat 7 d’octubre la seva nova seu, en un acte on van estar presents col·legiats i autoritats polítiques del país.


A la inauguració es va dur a terme el lliurament del primer premi Xavier Pla, guardó creat per reconèixer la tasca de diferents arquitectes al llarg del temps i que s’espera que tingui continuïtat amb el canvi de Junta.


La primera edició del premi, dissenyat per Miquel Merce, se li va atorgar a Pere Aixàs, lliurat per Enric Dilmé.


Aixàs, col·legiat número 1 del COAA, arquitecte pioner, va fundar el 1988 el Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra, juntament amb 16 companys. Amb més de 50 anys d’experiència, segueix en actiu amb nous projectes per sumar a la seva llarga trajectòria. També es va inaugurar una exposició dels seus projectes més destacats, que van reconèixer la trajectòria de l’arquitecte.



En l’acte, la degana Zaira Nadal, va exposar que el COAA porta 33 anys vetllant perquè l’actuació dels arquitectes respongui als interessos i a les necessitats de la societat, i que amb l'exercici professional de l’arquitectura s’ofereixi una bona qualitat dels serveis, així com donar garanties al promotor final de l’edificació. Des de la seva creació, el Col.legi Oficial d’Arquitectes ha anat evolucionant i s’ha anat adaptant a les diverses transformacions tècniques i polítiques del Principat per poder afavorir de la manera més òptima als interessos de la societat andorrana. Nadal també va afegir que un dels reptes que han afrontat els últims anys, és la lluita contra el canvi climàtic amb tot el que comporta l’eficiència energètica, treballant conjuntament amb el Ministeri de Medi Ambient.


A l’esdeveniment també va parlar l’arquitecte responsable del projecte de la nova seu, Miquel Burgués, on va explicar les consignes de la seva proposta “Llum, transparència i flexibilitat".


Al finalitzar, els assistents van poder gaudir d’un bernissatge.






18 views
bottom of page