top of page
Search

Geometries simples

Edifici Prat de la Creu 44 · Andorra la Vella.



L’edifici Prat de la Creu 44, situat en ple centre d’Andorra la Vella, té una façana canviant i irregular, degut a la variació del programa funcional, amb un moviment d’obertures.


Un dels reptes a l’hora de dissenyar l’edifici va ser la distribució dels habitatges.


La part més àmplia de la façana la conformen les tres primeres plantes que donen lloc a 6 vivendes, la quarta i la cinquena en tenen 4, i l’àtic compta amb 2 pisos.


Aquesta distribució variable també ha comportat dificultats a l’hora de projectar les instal·lacions.


Tot el conjunt queda conformat per un total de 28 habitatges.


ES TRACTA D’UNA FAÇANA VENTILADA, CONSTRUÏDA AMB PECES DE FORMIGÓ POLÍMER DE COLOR NEGRE.


"PROPORCIONS REALÇADES PER LA SINGULARITAT DELS MATERIALS"


L’entrada de l’edifici és un espai sobri, i es fusiona l’entrada del garatge amb l’entrada dels vianants, separades per un local tècnic de ferro negre, senyalitzat amb colorides icones.


Tots els pisos tenen tres habitacions i disposen de terrassa enjardinada, amb grans obertures exteriors que proporcionen molta llum natural a la vivenda.


Les terrasses incorporen un tancament de persianes graduables, de tal manera que la terrassa quedi aïllada del carrer, essencial per tenir privacitat i sumant un espai més, dotant la façana d’un aspecte atractiu.



Les baranes són de vidre, aportant lleugeresa a la visual de la façana. Els tancaments són d’alumini i els vidres són de triple càmera.


Als interiors, tots els habitatges presenten cuines obertes a unes àmplies i diàfanes sales d’estar.


Les cuines, combinen el color blanc i negre, que aporta minimalisme i contemporaneïtat, i estan totalment equipades amb electrodomèstics.


EL MOBILIARI BLANC DOTA LA CUINA DE MÉS LLUMINOSITAT I AMPLITUD.


A MÉS, LA SEVA ATEMPORALITAT I ADAPTABILITAT FA QUE SIGUI MOLT VERSÀTIL.



La fusteria interior: les portes i armaris, estan lacats en blanc, realçant la lluminositat dels espais.


Els paviments són de parquet i el bany és de gres porcellànic amb moble de fusta, per seguir linealment la tendència dels pisos, sense perdre el concepte d’elegància i atemporalitat.


Els habitatges incorporen terra radiant pel confort dels usuaris, i també disposen d’instal·lacions domòtiques, que permeten una gestió eficient de l’ús de l’energia, aportant seguretat i benestar.


LA IL·LUMINACIÓ ÉS AMB TECNOLOGIA LED, ENCASTADA EN FALSOS SOSTRES, BANYANT ELS ESPAIS AMB UNA CÀLIDA LLUM.



L’edifici té un control energètic total, i compta amb ventilacions de doble flux.


L’edifici compta amb dues plantes de garatge.


A més, de set places complementàries a la planta baixa, optimitzant la distribució i per aportar la màxima comoditat als usuaris.


"LES ZONES COMUNES COMBINEN LA FUSTA, EL FORMIGÓ VIST I UNA PINTURA DECORATIVA GRIS"







PROJECTE: EDIFICI PRAT DE LA CREU 44 · ANDORRA LA VELLA

ARQUITECTE: PERE AIXÀS

ENGINYERIA D’ESTRUCTURES: BEAL AEC

ENGINYERIA D’INSTAL·LACIONS: BERNABÉ RODRÍGUEZ

CONSTRUCTORA: COPSA










37 views

Recent Posts

See All
bottom of page