top of page
Search

FEDA i ADELCA signen un conveni per impulsar la transició energètica

Les empreses arriben a un acord per impulsar el creixement sostenible del sector energètic.



El director general de FEDA, el gerent de FEDA Ecoterm i el president de l’Associació d’Empreses d’Electricitat, Lampisteria i Climatització d’Andorra, van signar ahir un conveni de col·laboració. L’objectiu d’aquest és poder afrontar amb garanties la transició energètica i fomentar la formació dels professionals.


ADELCA representa una setantena d’empreses del sector de l’electricitat, lampisteria i climatització, i treballa en la formació dels seus associats. Al mateix temps, FEDA impulsa aquesta transició i té entre els seus objectius la reducció d’emissions de CO2. FEDA Ecoterm està impulsant xarxes de calor que ofereixen una alternativa sostenible a la calefacció d’electricitat.


Per poder complir aquest repte FEDA vol comptar amb professionals del país, i així contribuir al creixement econòmic d’Andorra.


D’una banda, es preveuen actuacions en el marc del desplegament de les xarxes de calor i FEDA Ecoterm ja està desenvolupant projectes en aquest àmbit, i oferirà dues formacions, orientades a soldadures i a instal·lació de subestacions de la xarxa.


D’altra banda, FEDA està immersa en la renovació dels comptadors elèctrics del país, que s’han de substituir per comptadors intel·ligents per poder donar més informació als consumidors i per poder fer una gestió de la xarxa elèctrica més eficient. Per aquests treballs, FEDA vol comptar amb la participació de diverses empreses, i també oferirà formacions a tots els que vulguin participar.


Finalment, ADELCA ja instrueix els seus professionals en la instal·lació de plaques fotovoltaiques, un dels àmbits amb major potencial per al desenvolupament de les energies renovables al país.






21 views
bottom of page