top of page
Search

Dos en un

Updated: Sep 28, 2021

Edifici Impuls - Andorra la Vella.



Els dos edificis es van construir als anys 70 i en el moment de fer la renovació l’obra ha quedat integrada en un sol conjunt, assolint 14 plantes d’altura. El nou edifici consta de dues entrades, una per l’avinguda Princep Benlloch i l’altra per la Baixada del Molí. Entre la primera i la vuitena planta, la construcció s’adapta al pendent de la muntanya, i a mesura que pujes esdevé més profund, més gran. Per aquest motiu, totes les plantes són diferents i els pisos adquireixen grans dimensions. L’envolvent de la façana garanteix un adequat aïllament tèrmic i està revestida amb plaques d’alumini.


Al ser un edifici construït als anys 70, quan no hi havia normes d’accessibilitat, les escales sempre començaven un metre per sobre del nivell de l’entrada.


Per aquesta raó, s’han hagut d’equipar els accessos de l’immoble amb rampes, per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda.


Tots els habitatges superiors a la cinquena planta tenen balcó o terrassa, alguns fins i tot gaudeixen d’una terrassa de més de 25 metres quadrats.


" ELS PISOS MÉS AMPLIS ARRIBEN A TENIR UNA TERRASSA QUE OCUPA MÉS DE 25 METRES QUADRATS, ON ELS PROPIETARIS PODRAN GAUDIR DE MOLTA LLUM NATURAL”


A nivell d’interiors, la majoria dels pisos compten amb 120 metres quadrats, tres habitacions i dos banys.


Només hi ha quatre habitatges de dues habitacions. Els àtics incorporen una habitació suplementària a la planta de dalt, on el propietari pot fer d’aquesta dependència el que vulgui, ja sigui un despatx, un segon saló o bé una biblioteca.


A més, hi ha dues categories d’acabats. De la primera a la sisena planta, els acabats són òptims i elegants, i de la sisena planta cap amunt, els acabats són més luxosos i s’han posat rajoles, fusteria i armaris de millor qualitat.


Els 25 pisos tenen la cuina equipada amb el mateix model d’armaris.


Els paviments són de parquet, i cal destacar, que es va buscar el model més prim, ja que, els constructors estaven limitats per l’altura de les plantes.


"GRÀCIES A LA INICIATIVA DE FEDAECOTERM, L’EDIFICI NO CONSUMIRÀ PER ESCALFAR L’AIGÜA, JA QUE S’UTILITZA L’ENERGIA SOBRANT A CTRASA”


En referència als banys, els acabats són amb blanc per aportar lluminositat. Amplis i contemporanis, incorporen banyera i plat de dutxa.


La calefacció de l’edifici s’afegeix a la xarxa de calor produïda per FEDA Ecoterm, i serà un dels primers edificis nous a gaudir d’aquest sistema de calefacció sostenible.


Al ser una estructura preexistent, les places d’aparcament són molt limitades. Les que van aconseguir ubicar, van estar condicionades per als pisos que van poder rehabilitar i reformar.


Les places estan repartides enquatre plantes diferents.


El projecte va aprofitar les plantes 6, 7 i 8, que només tenien obertura davant; en canvi, a les parts cegues eren molt profundes per posar places d’aparcament.


L’edifici està equipat també amb un muntacotxes, al qual s’accedeix per l’avinguda Princep Benlloch.







PROJECTE: EDIFICI IMPULS ANDORRA LA VELLA

ARQUITECTE: JOSEP PUBILL

ENGINYERIA: DAVID VIVES GENÉ

CONSTRUCTORA: UTE MODERNES COANSA

bottom of page