Search

Creixement vertical

A TOWER · Escaldes-Engordany.



El projecte va sorgir arrel de la modificació de la normativa del POUP (Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial) en el Clot d’Emprivat. El que buscava el POUP d’Escaldes-Engordany, era un canvi de tipologia d’edifici, que alliberés espai públic.


El projecte busca la singularitat des del creixement en alçada, amb grans obertures que donen transparència i lluminositat.


Al fer un canvi de projecte en alçada, es busca repartir l’edificabilitat i alliberar espai en planta baixa, generant noves places destinades a l’ús públic.


La part que no és espai públic, l’ocupa el sòcol, que està format per dues plantes destinades a ús comercial i oficines.


El sòcol conserva el concepte de la trama urbana característica d’Andorra, on les plantes baixes, destinades a locals i oficines, donen continuïtat a la façana de carrer.


Sobre el sòcol, s’aixequen les dues torres que es destinaran a habitatges.


El projecte busca amb aquest dos elements, adaptar-se a l’entorn i a les preexistències.



L’estructura es resol amb un sistema de pilars de formigó i nuclis centrals, que dona rigidesa a l’edifici, preparat per aguantar les càrregues de sisme.


Els habitatges interiors, tenen molta llum, transparència, bona radiació solar i bones vistes.


Tot el perímetre disposa de balcó per donar aquesta sensació d’amplitud de l’interior cap a fora: aquesta transició interior-exterior d’habitatge és molt fluïda, i l’interior és una continuació cap a l’exterior.


«L’ALUMINI, LES LAMES, EL VIDRE I LA FUSTA, DONEN HARMONIA I TRANSPARÈNCIA»


A nivell de distribució dels habitatges, és busca al màxim la façana i sortida cap a l’exterior. Són pisos oberts en tota la façana, on totes les estances són exteriors, sense patis.


El bloc de 10 plantes, té totes les obertures orientades al carrer.


Per donar solució a les distribucions es projecten dues tipologies diferenciades, on les primeres plantes són habitatges més reduïts, i a les plantes superiors, són més generosos.


L’edifici incorpora estudis d’una habitació, i fins a habitatges de quatre habitacions.


A les dues plantes superiors, hi ha dos àtics que es van decalant per obrir-se a la façana sud i generar una gran terrassa i grans obertures.









PROJECTE: EDIFICI A TOWER · ESCALDES-ENGORDANY

ARQUITECTURA: PERE ESPUGA · ENGITEC

CONSTRUCTORA: UTE MARINÉ EDICOM

75 views

Recent Posts

See All