top of page
Search

Orientació i vistes immillorables

Updated: Sep 28, 2021

Edifici Josep Jiménez - Andorra la Vella.



L’arquitectura ha d’entendre i transformar el lloc on s’ubica, millorant la qualitat de vida de la gent. L’edifici és de tipologia d’alineació a vial. Amb l’obertura del nou passatge de vianants, que connecta els dos carrers, que limiten la parcel.la, aquesta passa de ser entremitgeres, amb façana davant i darrera, a disposar de tres façanes. Això ens permet projectar habitatges de lloguer de qualitat, on pràcticament totes les estances són exteriors i el més important, orientades a sud i a les vistes; amb una gran eficiència tèrmica.


Amb el gest mínim d’inflexionar la façana en cada planta, amb directrius diferents, vam aconseguir crear uns balcons que generen valor afegit als habitatges.


Aquest joc de plens i buits alleugera la façana; donant-li tensió i caràcter, per a singularitzar-la.


L’edifici es distribueix en un total de deu plantes, repartides de la següent manera: una planta soterrani, tres de semisoterrani i sis plantes d’habitatges.


Al disposar de dos carrers, i un salt de pràcticament tres plantes entre ells, l’edifici disposa de dos accessos.


L’accés rodat es realitza per l’accés inferior per dues rampes, la primera que baixa a la planta soterrani i la segona que dóna accés a les dues plantes semisoterrànies, destinades a aparcament.



L’última planta semisoterrània, es destina a trasters per a tota la promoció, i a habitatges que donen al carrer inferior. La resta de les plantes es destinen a habitatges.


"UNA DISTRIBUCIÓ EFICIENT, ON TOTES LES ESTANCES SÓN EXTERIORS I ORIENTADES A SUD"

Les dues primeres plantes es distribueixen en habitatges més petits, i les superiors són més grans.


L’edifici consta de vint-i-quatre habitatges, distribuïts en sis d’una habitació, sis de dues i dotze de tres.


El sòcol de l’edifici és de pedra del país. La part superior de l’edifici és una façana ventilada de pedra amb tres tons de color. L’entrada està revestida de fusta artificial.


Totes les zones comunes es complementen amb un projecte d’il·luminació continu, que t’acompanya des de l’entrada fins l’habitatge.


Les fusteries són de triple vidre d’alumini.

Les portes i els armaris de totes les vivendes són lacats.


Les cuines de xapa laminada, completament equipades i funcionals, amb la nova tecnologia de cantell làser, és a dir, les cantonades estan plegades i no enganxades. El que aporta una millor durabilitat i resistència.


Els pisos compten amb radiadors elèctrics d’alta eficiència.


Els paviments són de gres porcellànic, imitant la fusta; i les zones comunes es realitzen amb granit blanc cardenal.


A més, l’edifici consta de plaques solars, tant fotovoltaiques com tèrmiques.






PROJECTE: EDIFICI JOSEP JIMÉNEZ

ARQUITECTE: PERE ESPUGA SORRIBES / ENGITEC

CONSTRUCTORA: CONSTRUCCIONS BUIQUES







Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page