top of page
Search

“TRANSFORMEM ELS ESPAIS EN INTERIORS RELLEVANTS I HARMONIOSOS”

ENTREVISTA A REBECKA SVEDBERG, SVEDBERG INTERIORS.



La dissenyadora d’interiors Rebecka Svedberg, de Svedberg Interiors, ens explica quins són els valors de l’interiorisme aplicat en espais, com reformar la nostra llar per potenciar la il·luminació i la qualitat de vida. Com aconseguir que casa teva esdevingui, a més d’una llar lluminosa i funcional, una llar feliç.

“El que més m’agrada de la meva feina és l’oportunitat de ser sempre creativa.”

Nascuda a la costa occidental sueca, s’ha format i adquirit experiència al mercat del disseny d’interiors de luxe a Marbella i Espanya, abans d’establir-se al Principat d’Andorra i obrir la seva pròpia botiga de disseny d’interiors.


Per què algú decideix que vol ser interiorista?

Sempre he estat una persona creativa i m’ha interessat molt l’art, els interiors bonics, l’arquitectura i la moda. Així que per mi ser dissenyadora d’interiors és una manera de reunir totes aquestes àrees en un sol camp de treball.


Quins són els aspectes d’un habitatge que t’interessen més?

Crec que no hi ha cap aspecte en concret que consideri més interessant que un altre, al final es tracta de donar un sentit a la vivenda i ser capaç que quan algú entri a aquesta casa, percebi la història que els propietaris volen explicar. Caràcter i personalitat són aspectes claus a tenir en consideració mentre faig la meva feina.


Creus que les cases tenen una “ànima”, cosa que ha de condicionar la teva resposta? Reprenent la pregunta anterior, crec que l’ànima de la casa se sent quan es fa una bona feina a nivell d’interiorisme. Si mitjançant tots els elements que considerem importants aconseguim explicar aquesta història, la casa tindrà la seva pròpia ànima. Podent així reflectir els seus interessos, viatges, desitjos, etc.


Quina és la teva opinió sobre el futur de la vivenda?

Crec que des de la pandèmia molta gent ha posat més interès a casa seva, i ha dedicat més temps a adonar-se de com interactuen amb casa seva i com hi volen viure la vida. Així que crec que ara se li dóna més importància a crear espais únics que facin sentir els propietaris únics. Una bona zona de treball a casa, o si els agrada el cinema, crear una sala de cinema, etc.


En definitiva, considero que el que hem après i es quedarà és el fet de fer de casa nostra, la nostra llar. Un lloc on relaxar-se, desconnectar i mostrar realment la teva personalitat.


Com ha de ser una bona il·luminació per a tu?

Una bona il·luminació és realment important. Sovint es veuen pocs punts de llum en una habitació, cosa que és una pena. No fa que l’habitació sigui funcional ni ambiental, i no treu el millor ni de la decoració ni de les persones que hi viuen. El meu consell és jugar amb moltes fonts de llum diferents: la llum del sostre, la llum de la paret, els llums de taula i un llum dret en un racó fosc crearan sens dubte l’ambient adequat. A més, com a sueca, per a mi és molt important encendre una espelma decorativa a la nit quan se sopa o es veu la televisió. Afegeix romanticisme, elegància i comoditat.


Quina és la part que més t’agrada de la teva feina?

El que més m’agrada de la meva feina és l’oportunitat de ser sempre creativa. També la part d’entendre el meu client i els seus desitjos, superar les seves expectatives i crear una llar a mida. Un cop feta la feina, veure que als propietaris els encanta casa seva, és la part més gratificant.


«CREC QUE ARA SE LI DÓNA MÉS IMPORTÀNCIA A CREAR ESPAIS ÚNICS QUE FACIN SENTIR ELS PROPIETARIS ÚNICS»


Creus que la moda i la decoració estan relacionades?

La moda i el disseny d’interiors són dos camps que estan en certa sinergia, el món de la moda s’inspira en el disseny i viceversa. Els colors i les textures que es veuen a la passarel·la arribaran tard o d’hora al món del disseny d’interiors, però també estan relacionats amb un nivell més personal. Per exemple, quan fas la maleta per anar a la platja uns dies, és diferent el que portaries aquí a Andorra, igual que una casa a la platja té textures de lli natural, ràfia i fusta natural a la deriva, una casa a Andorra tindrà més aviat una paleta de materials més rica i càlida, com el marbre, les pells i un altre tipus de fustes, com la noguera per exemple. Cada lloc té la seva ona i el seu estil, igual que per a cada ocasió cal saber escollir bé les peces.


Quins són els teus materials preferits i per què?

No puc triar un material preferit. És el mateix que preguntar quin és el teu instrument musical preferit. Tots són bells i útils a la seva manera, però allò que realment fa que la música sigui bella és la composició adequada. Els colors, les textures i la manera de fer servir la llum.


Quines són les fonts d’inspiració?

Trobo la inspiració per tot arreu. Però crec que és important, com a dissenyadora d’interiors, viatjar i visitar llocs. No és el mateix veure una foto d’un bell interior i la seva intel·ligent solució en il·luminació, que veure’l físicament. Com comentàvem abans, el fet de personificar-s’hi et permet entendre la història i l’ànima de la llar. Investigar els diferents elements utilitzats, veure les solucions que el dissenyador va idear per aprofitar al màxim l’espai i altres detalls que guardes a la motxilla per tornar a la feina i ser cada vegada millor.


Com a professional interiorista, què diries als joves emprenedors que acaben de començar al sector de l’interiorisme?

Als que encara no coneguin gaire bé aquest sector els diria que s’oblidin de la idea errònia que un dissenyador d’interiors es passa el dia organitzant els coixins del sofà. Òbviament, no és només això. El que la majoria de gent no pensa és que cal ser capaç de veure el panorama general i els detalls en tot moment perquè el projecte sigui coherent. Per a tots aquells emprenedors que ja coneixen aquest món i s’hi volen fer un lloc, els diria que sempre tractin de trobar l’equilibri en el seu treball. Que mai no perdin el seu toc personal i el seu estil però que tampoc rebutgin l’estil del client. Buscar aquest equilibri és el més important. En cas de ser impossible, el client sempre mana!






92 views

Recent Posts

See All
bottom of page