top of page
Search

Sostenibilitat al centre

Conjunt residencial la Llar · Edifici la Llar 4 · Andorra la Vella.



Una nova zona residencial i de negocis s’edifica a Andorra la Vella, entre Govern i la Seu de la Justícia. La zona és coneguda com el Prat del Rull, situada al carrer de la Grau.


El projecte comprèn la construcció de quatre edificis (La Llar 3, 4, 5 i 6); de 6, 7, i 8 plantes, amb 90 places d’aparcament i 60 trasters.


D’un complex de 4 edificis, s’ha finalitzat la segona fase amb La Llar 4 que té 7 alçades on s’ubiquen 21 habitatges.


Es tracta d’una edificació de nova execució amb un caire residencial de qualitat, molt cèntric i en un lloc de trànsit tranquil.


La façana d’enfilada és un combinat d’Alucobond i Neolith, d’aspecte sobri i nítid.


Presenta unes geometries disposades racionalment, formades per les grans obertures exteriors dels habitatges, i unes terrasses en blanc amb baranes de vidre, que contrasten amb el negre i gris de la façana.


"ACABATS D’ALTA QUALITAT, DISSENY SOSTENIBLE I ORIENTACIÓ SUD"

La façana posterior està revestida amb un Sistema d’Aïllament Tèrmic Exterior (SATE).


A l’entrada de l’habitatge, destaquen uns acabats en fusta i pedra natural, que embelleixen l’espai dotant-lo de molta personalitat.



La primera planta té uns grans finestrals. Els pisos a partir de la 2a planta disposen de terrassa amb vistes al carrer de la Grau i a les espectaculars muntanyes que envolten tota la capital.


L’edifici consta de 3 locals comercials i 21 apartaments.


Tots els habitatges tenen tres habitacions.


L’ús de la planta baixa és comercial i les plantes superiors estan destinades a ús residencial.


ELS HABITATGES INCORPOREN CUINA SEMIOBERTA, SAFAREIG, ARMARIS ENCASTATS I CALEFACCIÓ PER AEROTÈRMIA. EL PAVIMENT ÉS DE PARQUET, I A LES ZONES HUMIDES S’HI HA INSTAL·LAT RAJOLA.



Es tracta d’un edifici de consum molt baix, ja que el sistema de calefacció és d’aerotèrmia, una font d’energia renovable inesgotable, d’explotació viable i econòmica, que permet reduir al mínim les emissions de CO 2, en comparació a combustibles fòssils.


Des de l’entrada en vigor de les noves normatives europees sobre eficiència energètica, la calefacció per aerotèrmia s’ha situat com un dels sistemes de calefacció més demandats pel seu caràcter renovable, ja que obté l’energia de l’aire, i permet un rendiment molt elevat amb una reducció del consum energètic molt significativa.


L’ús de fonts energèticament sostenibles com l’aerotèrmia proporciona a l’edifici una sèrie d’avantatges addicionals sobre els sistemes de calefacció convencionals. La seva instal·lació és molt senzilla i no utilitza cap combustible que s’hagi d’emmagatzemar.


Cal destacar que gràcies a l’orientació de l’edifici, a les zones de dia i les terrasses dels habitatges, es gaudeix de molta llum natural i sol.


HABITATGES AL CENTRE D’ANDORRA, PROP DE LA ZONA COMERCIAL, I AMB TERRASSES AMB MOLTA LLUM SOLAR I VISTES PANORÀMIQUES.









PROJECTE: EDIFICI LA LLAR 4

ARQUITECTE: EVA M. DALMAU

CONSTRUCTORA: AUXINI

PROMOTOR: EMPORIUM SL

COMERCIALITZACIÓ: PROFINCA


Recent Posts

See All
bottom of page