top of page
Search

Nous equipaments

Parc del Prat Gran · La Massana.



El parc del Prat Gran, l’antic Prat del Colat, es va inaugurar el passat mes de juny. Les obres van tenir una durada de 15 setmanes.


Després de 30 anys del seu projecte original, moltes de les seves xarxes (enllumenat i aigua de reg), no funcionaven pel desgast propi de les instal·lacions.


Aquestes circumstàncies, afegides a demandes específiques dels nens i adults de la parròquia, van provocar que l’Honorable Comú de La Massana decidís apostar per una remodelació integral de la zona verda més estimada de la parròquia.


La il·luminació de tot el parc és amb sistemes LED, per l'estalvi energètic, i s'han millorat les xarxes de subministrament d'aigua potable, amb la creació de 3 noves fonts. S’han automatitzat les xarxes de reg i d’enllumenat perquè arribi de manera eficient a totes les parts del parc, en circuits independents.


Una altra aportació important és la creació de serveis i quartets tècnics, com una nova zona de lavabos adaptats a minusvàlids, i també als més menuts, sense oblidar-se dels adults.


La remodelació del parc ha estat completa, afectant tota la superfície. El projecte pretenia encabir les àrees de joc projectades per permetre l’ús de tot l’espai útil amb una diferenciació de les zones de jocs segons les franges d’edat.


En una primera fase es va crear la zona més esportiva, on trobem la pista de bàsquet i la de futbol, a més d'incorporar un nou element, un pumptrack d'iniciació per als més menuts. De seguida es va convertir en un èxit.


En la segona fase, es va actuar sobre una zona més lúdica, on trobem elements per a totes les edats. Tenim la zona dels més menuts, el corralet, a la part central del parc, on s'han posat jocs nous, tots ells fabricats en fusta de robínia, per tenir un parc integrat amb el seu entorn, fent-lo accessible amb una rampa còmoda per a tothom, tant a peu, amb cotxet o amb bicicleta.


Trobem zones per als joves com la tirolina o les torres per als escaladors més intrèpids, i la clàssica teranyina per practicar l'equilibri des de ben petits. Un altre joc, molt popular, és el circuit d'aventura, també integrat en l'entorn per utilitzar materials naturals.


Finalment s'han incorporat gronxadors normals, per als més petits, i col·lectius; a més de tobogans de diferents formes.


Tots els jocs amb el seu paviment especial, sigui vegetal o artificial, han passat tots els controls de seguretat.


Per a la gent gran, s'han facilitat tot un seguit de jocs, per mantenir la forma física en cames, braços i espatlla. Hi ha bancs per tot el parc, on gaudir del sol, de l'ombra, zones on poder passejar, i on poder fer exercici.


La zona del corralet per circumstàncies de projecte havia de respondre a una tematització. Aquest espai a part de gaudir del joc, s’havia de distingir de la resta i fer-lo agradable i especial per als més petits.


El fet de tematitzar la zona del corralet va ser un encert. Només cal seure a observar com interactuen amb les figures per passar una bona estona. Són personatges que tots reconeixen i els hi resulten familiars, tenen una escala adequada per rebre abraçades i el toc de color fa que l'espai prengui màgia per si sol. Els més menuts estan encantats amb les figures de Les 3 Bessones, només cal seure a observar com interactuen amb elles per passar una bona estona.


Des del principi, la relació que es va establir amb la creadora de les bessones va ser excepcional.


«Tots els jocs amb el seu paviment especial, sigui vegetal o artificial, han passat tots els controls de seguretat.»










DIRECCIÓ FACULTATIVA: CAUSA Arquitectura + Interiorisme

ENGINYERIA D'INSTAL·LACIONS: ATECI

CONSTRUCTORA: PIDASA

bottom of page