Search

Family house

Reforma d'un habitatge a la pleta de Sant Pere del Tarter.



Tot projecte és un repte completament diferent. Però aquest en concret tenia unes dificultats a resoldre, una d’elles era la desproporcionalitat d’algunes estances que amb les necessitats actuals que requeria el client no funcionaven.


Ens trobem en un habitatge a la Pleta de Sant Pere del Tarter, situat a peu de pistes de l’estació de Grandvalira. Un pis dúplex on la planta de l’altell és sota coberta.


En què us vau fixar a l’entrar a l’habitatge per primera vegada?

En les sensacions que transmetia, en la proporció dels espais, les entrades de llum natural i la seva essència...


Teníem clar des d’un inici que canviant alguns aspectes de distribució de l’estança, harmonitzant alguns colors, es podia canviar radicalment la sensació de l’espai.


Quins canvis de distribució?

La distribució antiga no s’adaptava per res a les necessitats dels clients...


A més, ens vam trobar que l’estat de la cuina era molt precari i les instal·lacions estaven completament obsoletes.


A la família els hi agrada gaudir d’estones junts, cuinant i acompanyats, però que cada membre pugui tenir el seu espai.


D’aquí la importància d’engrandir la cuina amb el concepte d’obertura al saló, i eixamplar l’altell per guanyar una sala més, en aquest cas per als jocs dels nens i la sala multimèdia.


Una altra premissa des del minut un, és que tinguessin molt espai d’emmagatzematge i es va tenir present en molts racons, un d’ells sota la nova escala de ferro...



Quins altres requeriments teníeu?

Tenien clar que volien un estil sofisticat, elegant i amb tocs industrials.


Per aquest motiu la paleta de colors amb contrastos de grisos, negres, i fustes, pel que fa a l’interiorisme; i per a la decoració, un estil nòrdic jugant amb fustes clares i negres, i teixits naturals amb grisos pedra i antracita.


Es tractava d’una reforma integral, però respectant alguns materials originals de la casa.


Als banys, a part d’apostar pel microciment, es va pintar la fusta original de les parets en negre, però mantenint la textura de la fusta.


També, quan es va engrandir l’altell, es van imitar les noves bigues amb les velles, així com l’encadellat, perquè no es notés un afegit, i respectar l’essència original de casa de muntanya.


Al ser construcció antiga, i les baixes temperatures de l’hivern, l’aïllament tèrmic entre càmeres d’envans era indispensable.


Els nens ens explicaven la gran afició que tenien amb el muntatge de Legos, i el necessari que era tenir espai per col·locar aquests elements. Teníem clar que l’habitació infantil havia de convidar a somiar mentre treballaven i feien els deures.


" LA PALETA DE COLORS: CONTRASTOS JUGANT AMB FUSTES CLARES, GRISOS, NEGRES I TEIXITS NATURALS AMB GRISOS PEDRA I ANTRACITA"

Què teníeu clar que no podia faltar?

Innovar amb una bona il·luminació. Projectem pensant amb la importància de ressaltar i de com percebre l’espai amb diferents maneres d’il·luminar. En aquest cas, projectàvem quelcom especial: despertar-se a la nit tindria la comoditat especial d’un led molt suau arran de sòcol, que t’il·lumina el camí fins al lavabo, mitjançant un sensor de moviment nocturn.


Quins altres detalls destacaríeu?

En el nou disseny vam aconseguir ocultar canonades vistes de les instal·lacions de la calefacció mitjançant elements decoratius com sòcols i motllures, i al mateix temps aportava estil i caràcter.









PROJECTE: REFORMA D’UN HABITATGE A LA PLETA DE SANT PERE DEL TARTER INTERIORISME: AKKURAT



32 views

Recent Posts

See All