top of page
Search

Espai multifuncional

Reforma d'una cuina a un xalet a Santa Coloma per Maiana Babot.



La cuina ha deixat de ser la zona on només es prepara el menjar, i ha passat a ser el cor de la casa i la família, un punt de reunió, convivència i comunicació.


A un xalet d’Andorra, l’interiorista Maiana Babot ha reformat una cuina amb un disseny lineal, on s’ha optat pel contrast de blanc i negre, aportant un toc de sofisticació i sobrietat.


La cuina de la marca Siematic, amb el darrer model de la firma alemanya, completament equipada i funcional, està formada per una illa central amb un sobre de porcellànic neolith de color blanc vetejat, i un taulell de roure natural que funciona com a taula. Ambdós elements, situats en el centre, aporten amplitud i comoditat.


L’illa és un espai en el qual et concedeixes una pausa de la vida quotidiana, àmplia i completament desproveïda d’estructures rígides.


Que hi hagi pocs accessoris i ornaments visibles, ressalta el minimalisme en el disseny.


El moble de vitrina aporta un estil contemporani i és un dels elements distintius.


El mobiliari de cuina sense tiradors, amb sistema gola, de color negre, aporta un efecte uniforme i línies pures.



«POCS ACCESSORIS I ORNAMENTS VISIBLES: MINIMALISME EN EL DISSENY»


Els paviments són de gres porcellànic amb les peces de gran format, de textura sòbria i natural i amb un to neutre clar, donant continuïtat al sòl, transmetent una sensació de pau i harmonia en l’ambient.


A l’enderrocar una paret que dividia la cuina del menjador, s’ha ampliat la vista, la profunditat, i l’aportació de llum natural. En el briefing es va demanar de tenir més amplitud i visió de l’espai, i és el que s’ha buscat.


Els accessos a la cuina els conformen dues obertures: una porta corredissa, i una altra plegable a un lateral, una vidriera feta a mida, optimitzant l’espai.


Aquesta, pot estar oberta o tancada, i a nivell visual dóna molta amplitud, dotant a l’espai de més confort.


La il·luminació, al sostre, està marcada per línies led. A nivell més decoratiu, s’han col·locat tres focus per il·luminar i centralitzar la zona de la taula, de fusta i feta a mida.


Les reixetes de ventilació estan incorporades en un canvi de desnivell al fals sostre. D’aquesta manera, la màquina d’aire condicionat està oculta, creant un ambient més funcional i dinàmic.


TOTS ELS PERFILS DELS ELEMENTS DE LA CUINA COMPTEN AMB IL·LUMINACIÓ LED, DOTANT-LA DE PERSONALITAT.






PROJECTE: REFORMA D’UNA CUINA A UN XALET A SANTA COLOMA

INTERIORISTA: ESPACIAL · MAIANA BABOT



Recent Posts

See All
bottom of page