Search

Diàleg amb l'art

Art lab · Santa Coloma.



Projecte que s’inicia a partir de la necessitat de condicionar un local situat en una planta baixa, destinat a l’exhibició d’obres d’art.


Un dels principals reptes, ha estat atenuar la llum natural per centrar la mirada en l’obra, creant un recipient dins d’un espai diàfan.



El local compta amb una superfície total de 350 m², i es distribueix en tres zones, dues d’elles destinades a l’exposició, i una tercera destinada a la venda personalitzada més privada, i equipada amb elements que afavoreixen la conversa.


El primer repte es planteja quan la majoria del perímetre del local esta format per grans vidrieres que donen a l’exterior, aportant llum natural però que no són vàlids com a suport vertical per a l’exposició d’obres.


Degut a la inexistència de divisòries on poder exposar (tancaments del local formats per vidrieres), s’ha optat per la instal·lació de cortines seguint un recorregut paral·lel respecte de la façana.


El projecte crea un diàleg delicat, i presenta l’obra com si d’una joia es tractés; és per això que l’element tèxtil en tot l’espai ajuda a crear aquesta atmosfera on es relacionaran l’art i l’observador.


Aquesta solució permet mostrar les obres a banda i banda, creant doble superfície d’exposició, a la vegada que es pot modular segons les necessitats, gràcies al sistema de riells.


"L’ELEMENT TÈXTIL EN TOT L’ESPAI AJUDA A CREAR UNA CAIXA DELICADA ON ES RELACIONARAN L’ART I L’OBSERVADOR"


S’ha optat per una gamma cromàtica neutra, en un gris mig, per no condicionar la visualització de les obres i el seu aspecte.


Situats entre cortines i ubicats en llocs estratègics, trobem dos banys amb interiors amplis, parets tractades amb microciment, il·luminació puntual i una distribució complint les normes d’accessibilitat.


Elements que confirmen que tot és resultat d’un projecte integral.


El paviment s’articula amb peces de gres porcellànic de gran format, desig que ha estat clau a l’hora de complir amb els terminis d’execució breus; així com de l’aspecte de paviment continu, representant un únic espai, i creant un efecte homogeni que dona connexió a tota la sala.



"EL REPTE HA ESTAT ATENUAR LA LLUM NATURAL PER CENTRAR LA MIRADA EN L’OBRA, CREANT UN RECIPIENT DINS D’UN ESPAI DIÀFAN."


La il·luminació general, és un element essencial a l’hora de mimar l’obra a exposar durant tot el recorregut expositiu.


S’han instal·lat uns projectors amb font led, modulable segons les necessitats i exigències dels artistes i el llenguatge de la seva obra.


La il·luminació puntual, desprèn una llum més intensa i centrada i juga un paper decoratiu important.


Es tracta d’un projecte amb capacitat de transformació, segons les necessitats futures de cada certamen i artista.


"UN PROJECTE ON DESTACA LA IMPORTÀNCIA DE LA LLUM TÈCNICA, SENSE RESTAR EL SEU PAPER DECORATIU"


LA CORTINA EN TOT L’ESPAI CREA UNA CAIXA DELICADA I NEUTRA, ON ES RELACIONEN PINTURA I ESCULTURA.








PROJECTE: GALERIA ART LAB · SANTA COLOMA

ARQUITECTURA: LAURA SANCHEZ · ARQUISA

INTERIORISME: PEP CAMPENY

CONSTRUCTORA: CONSTRUCCIONS CREIXENT


14 views

Recent Posts

See All