Search

Cool office

Nova seu d'assegura-t · Escaldes-Engordany.



El projecte es caracteritza per la singular distribució, lluny del clàssic programa funcional de les oficines. El projecte gira entorn de la sala de reunions que es troba al centre de la planta baixa. Les formes diagonals i amb angles oberts i tancats, ajuden a crear espais que donen lloc a oficines individuals en disposició diagonal. D’aquesta manera a la banda oposada a la sala de reunions es creen dos llocs de treball.


"AL SOSTRE S’HAN PROJECTAT LAMES DE FUSTA DISPOSADES TRANSVERSALMENT QUE AJUDEN A ESTABLIR UN ESPAI VISUAL ORDENAT I CÀLID"

Una planta distribuïda amb formes irregulars i transparents ajuden a crear un camp de visió més ample.


A la planta baixa, els despatxos es plantegen arran d’una distribució que gira al voltant de la sala de reunions.



LA FAÇANA CAPTA L’ATENCIÓ A TRAVÉS DE MATERIALS SOBRIS I CROMATISMES AUSTERS: GRISOS I NEGRES.


Els llocs de treball, sorgeixen a través dels espais que es van formant al voltant d’aquest polígon principal.


Aquesta cambra es diferencia de la resta de la planta, perquè el paviment del sòl i el revestiment de les parets emmarquen el cub central.


La premissa principal fou fugir de les oficines clàssiques pel que fa a les formes de línia, la distribució i els materials.


Les columnes i les instal·lacions vistes formen part del conjunt, i han ajudat a compartimentar el cub.


Aquesta planta també incorpora un petit office.


El sostre de la planta baixa és molt alt, per tant s’han projectat lames de fusta horitzontals que ajuden a establir un espai visual ordenat i càlid.



LA IL·LUMINACIÓ DIRECTA EN L’AMBIENT DE TREBALL CREA UNA ATMOSFERA CÀLIDA I PROPERA.


La il·luminació led perimetral i lineal, està incorporada entre aquestes lames de grans dimensions disposades transversalment.


La planta del soterrani segueix el mateix criteri, però aquesta vegada els elements importants són els despatxos dels directius, precedits d’un espaiós rebedor.


A la planta inferior, la il· luminació vista i el sostre negre fa que els treballadors el percebin com un conjunt, sense distincions d’instal·lacions.


Pel que fa als materials, s’ha intentat fugir del típic cromatisme de les oficines i s’han utilitzat negres, grisos i marrons; i un punt verd: un mur vegetal amb plantes momificades naturals, que aporta frescor i un toc de color, fent l’espai més agradable.


Les colorides obres de Django que vesteixen les parets dels despatxos, aporten calidesa a l’espai.


El paviment de les oficines segueix un joc de patrons segons els espais. Un imita el parquet i l’altre és un símil de pedra, ceràmics ambdós.


La il·luminació general és un tipus d’il·luminació més tècnica: combina clars i ombres amb llum directa per crear el focus en les zones de treball.



L’oficina inclou suports audiovisuals com altaveus i monitors; i una gran pantalla led a l’aparador per comunicar missatges publicitaris.













PROJECTE: NOVA SEU SOCIAL ASSEGURA-T ESCALDES-ENGORDANY

INTERIORISME: LAURA TORRES

CONSTRUCTORA: NUÑEZ CONSTRUCCIONS






14 views

Recent Posts

See All

Mondrian