top of page
Search

Àngel Calvente homenatja les víctimes de la Covid amb una escultura

La plaça del Solà ha estat el lloc escollit pel Comú de Sant Julià de Lòria per a la instal.lació de l’escultura.



Sota el títol 'Procés', l'artista Àngel Calvente ha dissenyat una obra formada per una mà que sustenta una persona amb mascareta en posició de submissió.


L’escultor ha detallat que la mà vol simbolitzar el suport de la societat a les víctimes de la pandèmia, mentre que la figura de sobre, de color negre i d'estètica realista, té la voluntat d'apropar-se més a l'aspecte humà, gràcies a la incorporació de taques blanques i cicatrius. Calvente ha declarat que la intenció de l'obra és afavorir una lectura ràpida de la situació que estem vivint.


L’escultura està composta de resina amb pols de marbre i acer corten, té una mida de 470 cm X 170 cm X 110 cm i pesa 260 kg.


El Comú va encomanar l’obra el passat estiu per retre homenatge a totes les persones que han perdut la vida durant la pandèmia, i a les seves famílies. La ubicació no és casual, ja que segons el cònsol major, Josep Majoral, vol que l’escultura sigui “molt vista”, també de nit, quan la mà estesa s'il·lumina. Per fer-ho possible, la corporació ha destinat un pressupost de 30.000 euros.





Fotos: Flickr Comú de Sant Julià de Lòria

21 views
bottom of page