top of page
Search

Variété

Updated: Sep 16, 2021

Re-interpretant Tappert.



L’Escola d’art del Comú d’Andorra la Vella i el Museu Carmen Thyssen d’Andorra s’han unit per realitzar un projecte artístic que ha donat com a fruit l’exposició col·lectiva RE- interpretant Tappert.


La mostra ha reunit 36 obres creades pels alumnes de l’Escola d’art, els quals s’han inspirat en l’obra del 1911 titulada Variété, de l’artista expressionista alemany Georg Tappert.


El quadre formava part de la darrera exposició temporal “Influencers en l’Art. De Van Goyen al Pop Art“ organitzada pel Museu andorrà.


Els alumnes tenien el repte de fer una reinterpretació personal de l’obra, i com ha resultat, hem pogut gaudir d’una exposició molt enriquidora tant en la diversitat de tècniques, com per la seva creativitat amb versions molt diferents i personals.


L’exposició va estar oberta del 3 al 22 de desembre del 2020 al Centre Cultural la Llacuna i es va traslladar al vestíbul del Museu Carmen Thyssen Andorra, del 24 de desembre al 10 de gener d’enguany.



Georg Tappert (1880-1957): Georg Tappert va néixer a Berlín el 20 d’octubre de 1880 i va morir el 17 de novembre de 1957 a la mateixa ciutat. Inicialment format com a sastre, es va dirigir cap a l’art a principis dels anys 1900, i més concretament cap als nous moviments apareguts en aquell moment a la capital alemanya. Aquest període representa per a l’artista el punt àlgid de la seva carrera. No obstant això, quan Hitler va arribar al poder, Tappert es va enfrontar al rebuig de la seva obra. Aquest trastorn marca una ruptura profunda en el seu curs, ja que mai, ni després de la guerra, recuperarà el seu dinamisme i la seva visibilitat en l’escena artística.


El seu estil, que no pertany a cap moviment definit, il·lustra la seva voluntat de perseguir els seus propis objectius artístics. Els seus primers treballs, que s’inspiren en l’obra de Gauguin i Cézanne, es van desenvolupar en contacte amb diferents grups com el Deutscher Künstlerbund, la Neue Secession, i després de la primera guerra mundial la Novembergruppe. Totes aquestes associacions tenen en comú el rebuig de la supremacia acadèmica mitjançant la promoció de joves artistes així com la demanda d’art lliure i variat.

Tappert destaca en els seus treballs pel seu domini dels contrastos cromàtics i l’ús de colors purs, però també pels seus temes que defensen la llibertat individual i el frenesí expressiu. Les seves composicions, generalment molt frontals, es troben marcades per detalls que donen impressions de profunditat al mig de tots els seus elements ornamentals.

13 views

Recent Posts

See All
bottom of page