top of page
Search

Relaxació

Updated: Sep 16, 2021

Centre mèdic Valira - Andorra la Vella.



Dos sentits molt especials units en un sol projecte, la vista i el gust , representats pels ulls i la boca. Això és el què s’intenta expressar en el disseny del Centre Mèdic Valira. Ja des de l’entrada es respira pau i tranquil·litat que transporta al pacient a un estat de relaxació. S’ha intentat utilitzar colors bàsics i molt vidre perquè la llum entri des del carrer fins al fons de la Clínica.


Hi ha una clara divisió entre la zona clínica i la sala d’espera i zona de pas.

El límit ve donat per un passadís amb catifa de quiròfan per netejar les sabates, que dóna pas a dos despatxos d´Oftalmologia, un per al Metge i un altre per a l‘Optometrista.

Als dos costats, dues consultes completes d´Estomatologia i Odontologia amb Radiologia Digital i Sala d´Esterilització. Un despatx comú per als Làsers Oftalmològics i l’Ortopantomògraf axí, com el Test de Lancaster per l’examen dels nens, tanquen la zona clínica neta.

A prop de la sala d’espera s’ha ubicat una sala per a exploracions amb les més modernes Màquines Diagnòstiques Oculars. Concretament el Centre disposa de Làser Yag, Làser Argó, Camp Visual Computeritzat, Miscroscòpia Especular Endotelial, Topografia Computeritzada, Ecografia Ocular d´alta resolució, Biometria per ultrasons, Biometria per interferometria Làser, OCT de pol anterior i posterior amb angiografia digital i Retinografia del fons de l‘ull sense necessitat de dilatar la pupil.la, Aberrometria ocular, Autorefracció automatitzada i finalment Paquimetria per ultrasons.

Tot el necessari per sortir de la consulta amb la millor visió i el més bonic i saludable dels somriures.


Tècnicament, es tracte d’una reforma d´un local diàfan de 115.6 m2 per formar 6 boxes, una sala d’espera, una sala tècnica i 2 banys. S’han realitzat instal·lacions de climatització, ventilació, electricitat, comunicacions, enllumenat, lampisteria, desguassos, seguretat contra intrusió i contra incendi. També s’ha fet el mobiliari de recepció i box odontològic.


Els paviments són de gres porcel·lànic en banys, consulta interior núm. 4 sala de raig X.



A la resta de boxes i espais de passadís i sala d’espera s’ha realitzat un parquet laminat sintètic. Els banys han estat enrajolats fins a mitja alçada amb rajola retro tipus “metro” i acabat de paret fins sostre amb pintura decorativa tipus esponjat.


Les consultes tenen porta de vidre per donar lluminositat. La sala de raigs i altres de maquinària oftalmològica tenen porta opaca per poder enfosquir la sala.


El local, encara que no ho requereix per superfície, s’ha realitzat amb distribucions de passadissos, sala d’espera i bany públic accessibles.






PROJECTE: CENTRE MÈDIC VALIRA · ANDORRA LA VELLA

CONSTRUCTORA: AUXINI

5 views

Recent Posts

See All
bottom of page