top of page
Search

Passeig històric

Espai Caldes · Escaldes-Engordany - Exposició “Les Escaldes: pioners de l'hoteleria 1900 – 1960”.



L’exposició és un passeig històric pels hotels escaldencs més emblemàtics. Andorra comença a deixar enrere l’economia rural i crea un sistema basat en el turisme, una època daurada on els beneficis de l’aigua termal van passar a ser un reclam per atreure un turisme de banyistes, cada cop més important, que va propiciar la construcció d’hotels balnearis, i alhora la transformació i la modernització del país, que va abandonar el model tradicional amb la mirada fixada cap al futur.


La mostra va recordar la història d’aquests establiments, però també la dels seus propietaris. Va ser llavors quan van aparèixer les primeres etiquetes de maleta d’hotels andorrans que van viatjar per tot el món, i les publicitats que informaven que al país s’oferien tots els avantatges de l’aigua termal, l’electricitat o banys a cada habitació dels hotels.


A través de diferents objectes, cites destacades i fotografies, ‘Les Escaldes: Pioners de l’Hoteleria 1900-1960’ va permetre entendre com Andorra va poder fer el salt cap a la modernitat.



"A TRAVÉS DE TOTS ELS OBJECTES DE LA MOSTRA, ES POT OBSERVAR COM ANDORRA VA FER UN SALT CAP AL FUTUR"

El visitant, va poder veure peces úniques, com la luxosa vaixella d’un hotel, una banyera que va formar part del mobiliari de l’hostal Calones i les exquisides receptes dels menús dels restaurants dels hotels de l’època.


També va haver-hi actes complementaris per impulsar la gastronomia, el turisme i l’oci. Als carrers que connecten el Centre d’Art d’EscaldesEngordany (CAEE) i l’Espai Caldes es va proposar un recorregut amb diversos panells fotogràfics que donen testimoni de les múltiples activitats comercials que van transformar l’economia del país.






27 views

Recent Posts

See All
bottom of page