top of page
Search

Música Made in Andorra

Updated: Oct 5, 2021

SEMM el segell de l'espai de música moderna.


El Segell de l’Espai de Música Moderna (SEMM) neix amb la finalitat d’ajudar als músics d’Andorra a poder editar els seus treballs discogràfics. Fer un disc consta de molts processos que moltes vegades no són evidents pels músics, i des del segell, a través de la seva experiència, volen facilitar als músics les gestions que apareixen després de l’enregistrament del disc, des de la fabricació dels suports físics com el vinil o el CD fins a la distribució digital, passant per la llicència de l’edició, o l’obtenció de codis de barres i dipòsits legals. Al segell faciliten tots aquests tràmits que moltes vegades es fan feixucs per als músics.



QUIM SALVAT NOUS INSTANTS


Quim Salvat reflexiona en aquesta cançó sobre l’acte de compartir els bons moments amb els éssers estimats, buscant la felicitat amb els que t’envolten sense perdre ni un moment.


Aquest disc està produït per Iñaki Marquiegui i enregistrat als estudis Music Land d’Avinyonet de Puigventós. L’últim EP del Quim Salvat posa de manifest la qualitat d’aquest cantautor andorrà que amb les seves lletres compromeses arriba al cor dels que l’escolten.


Va presentar el disc amb una gira que el va portar a diferents sales de Catalunya.



MAURICI BELLMUNT BARQUETS


Barquets a mitja mar destaca per la seva transparència, el Maurici Bellmunt ens explica un tros de la seva vida de manera senzilla, sense artificis.


El disc Un munt de coses belles, es va produir com a homenatge pel Maurici Bellmunt l’any 2019. El Maurici ens ha deixat recentment i ara el disc pren més rellevància que mai. Els músics que l’havien acompanyat en la gran majoria de les seves actuacions van voler que quedés constància de les seves cançons, i van regalar-li aquest present. Aquest va ser el primer disc que va editar el segell en format físic, en aquest cas en CD.



ELS PALI PLORANER


Ploraner és el primer single del proper disc del grup de Flamenc Fusió Andorrà Els Pali, i va sortir en distribució digital al mateix temps que l’excel·lent videoclip realitzat per ALCA Films.


És una cançó molt ben produïda i cantada en català pel Miguel Palacios i amb uns arranjaments de primera classe.


Ja ha sortit el segon single del disc anomenat Galán con chaqueta i que podeu escoltar a la llista de reproducció. Mica en mica Els Pali ens van desgranant el que serà el seu segon disc Mañana será.



MADRETOMASA THE WORLD IS FALLING DOWN


The world is falling down és el primer single del darrer disc dels Madretomasa, anomenat Father i que és el quart llançament d’aquesta banda de Rock del país amb més de deu anys de trajectòria.


Aquest nou treball amplia una mica el catàleg d’estils del grup, amb la nova incorporació del baixista Albert Duat.


El grup ha ampliat el seu estil per camins més alternatius. La potència d’aquest single anticipa la força que té l’àlbum sencer, més enllà de les balades característiques del Fano Pallarés.



FOUR FLAGS DON’T GET IT WRONG


Avançament del que serà el segon treball d’aquesta banda de rock alternatiu d’Andorra. Mantenint el seu so inconfusible, han volgut virar una mica cap a la música electrònica, incloent sintetitzadors i bateries electròniques al seu so, i alguna guitarra més funk.


Aquesta banda, que va arribar a sonar a la sèrie de TV3 Les de l’Hoquei, aconseguint molta rellevància amb el seu single Perfect Sound, estan posant totes les ganes en l’enregistrament d’aquest llançament que està produint l’Oriol Vilella Sala.



HYSTERIOFUNK ALL THE PRETTY LITTLE HORSES


All the pretty little horses és una cançó que està extreta del cinquè disc d’estudi del grup andorrà Hysteriofunk, anomenat Arnes. La cançó està cantada per la Laia Vilella. És una fosca cançó de bressol que parla de petits cavalls i petits corders.


Aquest treball és la resposta a un repte proposat per David Gálvez, i el grup posa música als cinc relats que l’escriptor va publicar l’any 2017 sota el mateix nom (Arnes). Tres anys abans ho van fer a la inversa en el disc Forma, on Gálvez va composar uns relats a partir de la música dels Hysteriofunk.



VIOLENTOS


Violentos han entrat al panorama musical d’Andorra tirant la porta a terra. Van debutar al Jambo Street Music amb un directe poderós que han sabut traslladar al seu primer disc llarga durada homònim. Guitarres afilades, lletres ingenioses i divertides i reflexives, i una base rítmica que fan galopar aquesta banda de punk. Cada cançó és una història, narrada amb la pluma i la gola del Shaky.


Tantos muertos és el primer single, amb l’harmònica d’Àlex ‘Doc’ Bagaria a la introducció i un duel de guitarres a cada cantonada.



63 views

Recent Posts

See All
bottom of page