top of page
Search

Millora de la seguretat assistencial

Updated: Sep 28, 2021

Ampliació del servei d'urgències - SAAS.



Donada la situació d’emergència sanitària causada pel nou coronavirus SARSCOV- 2, i per donar compliment a les mesures establertes en el Pla de Seguretat i Protecció dels usuaris del SAAS, així com refermar la corresponsabilitat en l'exigència de seguretat assistencial per a tots els usuaris en aquest període de la Covid-19 i altres situacions similars en el futur, el SAAS a dut a terme l’adaptació de les seves instal·lacions en planta baixa.


Els treballs que s’han realitzat han estat la modificació del vestíbul d’entrada d’urgències i la creació d’una nova recepció general de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.


L'ampliació s’ha dut a terme en dues fases:


- La primera fase ha consistit en reformar una superfície aproximada de 250 m., comportant la redistribució dels espais destinats a tasques administratives i de recepció general de l’Hospital, situats a la planta baixa d’aquest edifici.


Han resultat 5 nous boxs d’atenció a pacients, una nova sala d’espera, 2 nous banys i la separació física de circuits de pacients d’urgències i d’accés a les plantes i cafeteria de l’hospital.


- Durant la segona fase, s’han realitzat els treballs de nova construcció, consistents en la creació d’un SAS d’accés, per a distribuir les circulacions de: recepció general i vestíbul d’ascensors a plantes d’hospitalització, que ocupa una petita superfície de la plaça exterior de la planta baixa de l’hospital i que s'accedeix des de 3 portes automàtiques, (una principal i dues laterals).



S'han redistribuït els espais destinats a tasques administratives i de recepció

general de l’Hospital, i han resultat 5 nous boxs d’atenció a pacients, una nova sala

d’espera i 2 nous banys.


Amb tot això s’ha aconseguit crear un nou espai pertanyent al servei d’Urgències dins l’HNSM per atendre els pacients lleus i moderats (nivells 4 i 5) o els pacients pediàtrics, separat de la resta de pacients, però sent annex i continu a la ubicació actual del servei, per crear sinergies d’optimització de les sales d’esperes i el triatge de pacients.


Aquest fet permetrà, si escau, separar pacients Covid (o altres simptomatologies) de la resta de pacients.


També s’han separat els accessos d’entrada a l’HNSM i a Urgències, creant un únic accés

per aquest.


El funcionament propi d’un hospital, juntament amb els curts terminis de lliurament, han afegit un “nivell extra” de dificultat en l’execució dels treballs.







PROJECTE: AMPLIACIÓ DEL SERVEI D'URGÈNCIES

SAAS · HOSPITAL NOSTRA SENYORA DE MERITXELL

ARQUITECTE : BAU ARQUITECTURA · MIQUEL BURGUÈS

CONSTRUCTORA: AUXINI

4 views
bottom of page