top of page
Search

Maurici Bellmunt

Updated: Sep 16, 2021



El passat 20 de desembre, ens va deixar el polifacètic artista Maurici Bellmunt. Va deixar una profunda empremta a molta gent, per la seva faceta de creador en multiples llenguatges: dibuix, pintura, música, escultura, ... i fins i tot va fer cinema. L’essència d’aquella dècada prodigiosa (els 70), a nivell creatiu, es manifesta en el Maurici: una vida dedicada a cercar respostes a totes les inquietuts que li van sorgir al llarg de la seva vida.



MÚSIC

Maurici Bellmunt, durant tota la seva vida, va compondre i interpretar les seves cançons, totes creades a partir de la seva guitarra acústica, on ens desgrana les seves vivències i reflexions, amb lletres surrealistes i satíriques.

El 2019 va publicar el treball discogràfic “Un munt de coses belles”, un recopilatori de les seves cançons més emblemàtiques.


UNIVERS BELLMUNT

La pintura, fou una de les seves grans passions. Multiples exposicions al llarg de la seva vida, no va renunciar mai a pintar.


El dibuix: dotat d’un gran talent, va treballar molts anys de ninotaire a la premsa gràfica del país (Diari d’Andorra, Set Dies, o el desapargeut Correu Andorrà), on a través d’un estil senzill, desgranava amb ull crític l’actualitat. També va exercir de caricaturista.


Il·lustrador: va ser un exponent de la il·lustració “post-moderna” dels ‘80.

Així mateix va fer incursions en el món del cinema, literatura, escultura,... i va crear un munt de projectes culturals.

El 2017 va rebre el premi Àgora per la llarga trajectòria de creacions que havia fet realitat.





25 views

Recent Posts

See All
bottom of page