top of page
Search

COMUNICACIÓ VISUAL

REHABILITACIÓ D’UNA BORDA A SA CALMA ESCALDES-ENGORDANY




Pep Campeny ens presenta un projecte de rehabilitació, seguint els seus preceptes innovadors. Situada al casc antic d’Engordany, es tracta d’una borda antiga, la tradicional construcció austera d’alta muntanya, que s’ha renovat seguint criteris de contemporaneïtat, sostenibilitat i minimalisme.





DES DEL CARRER, A L’HABITATGE S’ACCEDEIX DIRECTAMENT A UNA ÀMPLIA ESTANÇA, QUE INTEGRA LA CUINA, LA SALA D’ESTAR I UN BANY DE CORTESIA, REVESTIT AMB FUSTA. S’HA JUGAT AMB LA IL·LUMINACIÓ LED, CREANT MOTIUS LINEALS.

L’habitatge incorpora 3 plantes amb espais comuns, per així afavorir la comunicació en cada una d’elles. S’ha reservat la planta del garatge per a col·locar una zona de bugaderia i una altra destinada a les instal·lacions. L’encàrrec de la propietat, parteix de la necessitat de crear un habitatge atractiu i alhora funcional, amb un grup objectiu ampli, prioritzant la qualitat i un interiorisme compromès amb la sostenibilitat. En paviments i revestiments s’ha utilitzat fusta natural, element tradicional i simbòlic de l’arquitectura i l’interiorisme del nostre país.




L’ESTIL MINIMALISTA EVOCA LA CLAREDAT I LA SENZILLESA DELS DIFERENTS ELEMENTS DE L’HABITATGE. LA CREACIÓ D’ESPAIS OBERTS ON FLUEIX LA COMUNICACIÓ VISUAL.


Antigament les bordes comptaven amb poques finestres, ja que al no haver-hi aïllaments, quantes menys obertures, menys fred. Abans de la intervenció, els espais eren foscos, per això s’ha creat una atmosfera clara i lluminosa, on els espais comuns adquireixen protagonisme. El mobiliari de la cuina és de color negre, aportant un aspecte sobri i avantguardista.



ESPAIS DIÀFANS VERTEBRATS PER UNA ESCALA DE FUSTA AMB BARANA DE VIDRE. EN REFERÈNCIA A L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA, S'HA EQUIPAT L’HABITATGE D’UN SISTEMA DE BIOMASSA, QUE NODREIX TANT AL SISTEMA DE CALEFACCIÓ COM A L’ACS (AIGUA CALENTA SANITÀRIA)



A LES HABITACIONS HI HA MOLT ESPAI D’EMMAGATZEMATGE: TOTES LES PORTES DELS ARMARIS SÓN DE FUSTA, EVOCANT L’ESTIL DE MUNTANYA QUE ES BUSCA EN EL PROJECTE.



PETITS ELEMENTS DE COLOR NEGRE QUE APORTEN CONTRAST I CONTEMPORANEÏTAT"

S’han triat materials que ofereixen continuïtat a les diferents estances, creant un diàleg més fluid, mitjançant divisòries de vidre i fusta. A més, s’han eliminat les distribucions caòtiques existents que responen a criteris i formules del passat, generant espais amplis i funcionals.

Als banys de tota la llar s’ha aplicat microciment i el moble és de fusta, seguint amb la materialitat fonamental de tota la rehabilitació, aportant un toc tradicional i de muntanya.













"L’ORIENTACIÓ I LES VISTES, PROPORCIONEN VALOR A L’HABITATGE"

Un privilegi és la ubicació, des d’on poder observar la capital en tot el seu resplendor, oferint unes vistes nocturnes espectaculars.



El sistema d’il·luminació format per tires de llum led encastades, ordenen l’espai i atorguen personalitat als diferents materials utilitzats, dotant de llum un espai, a priori fosc, per l’impossibilitat de crear obertures a l’exterior, ja que es tracta d’un immoble catalogat.



INTERIORISME: PEP CAMPENY CONSTRUCTORA: AC CONSTRUCCIONS

Recent Posts

See All
bottom of page