top of page
Search

A MÉS DE 2000 METRES

GASOPAS · PAS DE LA CASA



L’alçada i l’amplitud de la benzinera Gasopas al Pas de la Casa crea una visió de l’estructura des de ben lluny. Situat en un lloc d’alta muntanya on les condicions climatològiques són extremes, el projecte és una aplicació corporativa, amb caire tecnològic i avantguardista.




El color corporatiu és el magenta i tan als laterals com a la part central s’han instal·lat unes llargues tires de led volumètriques, que proporcionen llum per la nit, i un toc dinàmic i cridaner. A la part de darrere s’ha conservat una tercera part de la pedra de l’antiga estructura. La benzinera està oberta les 24 hores perquè els usuaris puguin accedir quan ho necessitin.






El projecte del Gasopas es va realitzar en dues fases. En primer lloc es va rehabilitar l’edifici, amb la col·locació de panells composite de color blanc que aporten lluminositat. L’espai central de la façana incorpora els mateixos panells però de color negre amb la unitat d'identificació de la marca i una icona retroil·luminada.





“LA BENZINERA S’UBICA EN UN LLOC D’ALTA MUNTANYA ON EL CLIMA ÉS EXTREM”


En segon lloc es va renovar tota la part interior, on trobem els surtidors de benzina ubicats al costat de les grans pilones. El sostre compta amb diferents alçades, creant diverses formes geomètriques i s’ha combinat el color negre i blanc, en aquestes zones els contorns estan retroil·luminats amb leds blanques i magenta. El paviment és asfaltat i s’ha incorporat la senyalística adient: línies i fletxes que segueixen la normativa de circulació. En tot el projecte es manté la mateixa gamma cromàtica: blanc, gris i magenta pels detalls de l’estructura tan exterior com interior. El clar i el fosc contrasten a la perfecció. Les portes seccionals de la benzinera aporten un toc innovador i avantguardista, perquè normalment les benzineres estan situades a l’aire lliure. Que durant el dia estiguin obertes proporciona unes vistes immillorables a les muntanyes, a més de molta llum natural a l’interior i transparència als espais.



EN LES IMATGES ES VEU CLARAMENT L’APLICACIÓ DEL BRANDING EN TOTS ELS ELEMENTS: LA UTILITZACIÓ DELS COLORS, ELS MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ I LA DISPOSICIÓ DELS ESPAIS. EN EL MOMENT DE DISSENYAR LA REFORMA, ES VAN HAVER DE TENIR EN COMPTE TOTS AQUESTS ELEMENTS.




En aquest projecte la imatge corporativa està aplicada als espais. Al disseny de l’espai, hi ha una estratègia corporativa perquè el missatge que es transmet de la benzinera estigui alineat amb la identitat de marca. S’ha de captar l’essència del projecte en només una ullada. La identitat visual corporativa està aplicada pel conjunt d'elements que contempla el manual corporatiu. El projecte inspira els clients evocant els valors de la marca. Els valors de la marca es reflexen en tots els àmbits, incloses les instal·lacions. S’ha portat a terme tenint en compte els colors, els materials, la distribució de l’espai i el mobiliari.



A la frontissa principal de la benzinera, s'han situat, senyalades amb tres icones de gran tamany, tres banys: un per homes, un per dones, i un per a nadons i persones amb mobilitat reduïda. A més, hi ha una botiga on els usuaris trobaran tot el necessari perquè els seus trajectes siguin més còmodes i segurs: cadenes, fluids i accessoris.







A la primera planta hi ha despatxos i la sala de reunions que s’han realitzat amb tancaments d’alumini. El panell amb lamel·les es va integrar per aportar privacitat, i a més per fer el tancament de l’espai, que sigui amb aquest format permet l’entrada de llum natural al passadís, i l'aplicació de la senyàletica corporativa. Una empresa que té el compromís d’anul·lar l’impacte mediambiental i preservar l’entorn. Controlen i gestionen tots els residus que es generen a l’estació de servei amb un pla de mostreig i un programa d’anàlisis químiques, i analitzen les aigües residuals periòdicament en un laboratori del Principat.



GESTIÓ DE PROJECTE I DIRECCIÓ DELS TREBALLS: XAVIER BEAL · AEC

FAÇANA: SIEP CONSTRUCTORA DE L’INTERIOR: CONSTRUCCIONS ROCA

35 views

Recent Posts

See All
bottom of page