PLACETA CIUTAT DE VALLS
Nou espai públic
El barri de Ciutat de Valls, en paraules de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, és una de les zones més poblades de la capital i estava mancada d’espais públics.
En aquest sentit, des del consistori han posat fil a l’agulla i s’han proposat condicionar aquells espais necessitats de millores. Una de les iniciatives per pal·liar aquest fet ha estat l’aixecament d’una placeta nova just davant de la façana de l’antiga escola espanyola, ubicada a aquest barri de la capital.
L’obra ha consistit en cobrir un espai buit entre el carrer i la façana de la mateixa escola i que estava visiblement deteriorat, amb la intenció de guanyar espais públics i anul·lar el forat que hi havia. Podríem dir que, a on no hi havia res, s’hi ha creat una nova plaça pública. Un espai de 180 metres quadrats de superfície útil cobert amb rajola de granit de dos colors, 90 metres quadrats de vorera refeta, aprofitant l’enrajolat existent. La plaça l’envolta una barana de ferro i vidre laminat de 40 metres lineals. Disposa de jardineres i bancs nous que donen un punt d’embelliment i permeten gaudir d’un espai de descans a la zona, que fins al moment no en tenia cap.

El terreny té un desnivell de gairebé el 12%, i hi solien aparcar els professors de l’escola. Tenint en compte la necessitat d’aparcament d’aquests usuaris, l’obra s’ha fet tenint en compte aquesta demanda i s’ha habilitat un aparcament de fins a 9 places perquè el professorat pugui continuar deixant els vehicles al mateix espai sense perdre superfície útil de la plaça.

Així doncs, amb la finalització d’aquesta millora, es completa l’equipament conjunt de la placeta amb el corresponent parc infantil, situat al pati de l’escola i que és d’ús públic els festius i els caps de setmana.

L’acte d’inauguració dels nous equipaments celebrat el passat 21 d’abril, a càrrec de la cònsol major, va comptar amb el cap de Govern i l’alcalde de Valls, localitat agermanada amb Andorra la Vella i que dona nom al parc i la placeta.

La cònsol major va voler destacar la importància de la inauguració de les noves instal·lacions, ja que considera que s’estaven desatenent les necessitats del barri.

El parc infantil ha comptat amb una inversió d’uns 80.000 euros, per altra banda, la placeta s’ha construït amb un cost aproximat d’uns 165.000 euros. La inauguració es va viure com una festa que va comptar amb la presència dels castellers d’Andorra, la colla gegantera d’Andorra la Vella i la mulassa de Valls.

L’inici d’aquest projecte es va posar en marxa l’any passat, coincidint amb el 50è aniversari de l’agermanament d’Andorra la Vella i la ciutat de Valls. Per això, es va agrair de forma especial la presència de l’alcalde de la capital de l’Alt Camp. Albert Batet va aprofitar l’avinentesa per anunciar que un dels principals accessos a la localitat de Valls durà pròximament el nom d’Andorra la Vella.

PROJECTE: Placeta Ciutat de Valls
CONSTRUCTORA: Entrimo Construccions
Galeria d'imatges
Comparteix aquesta Notícia
   0 Comentaris 
No hi ha cap comentari sobre aquesta notícia


Enviï el seu comentari