NOU PONT DEL MADRIU
Sobre el patrimoni natural
Un Parc Natural del nivell de la vall del Madriu-Perafita-Claror bé es mereix uns accessos com li corresponen. L’any 2004, el parc va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, en la categoria de paisatge cultural, reconeixent així l’extraordinari equilibri que s’ha mantingut durant segles a la vall entre la natura i l’activitat humana. Tenint en compte aquesta responsabilitat, el vell pas havia quedat gastat pels anys i els visitants.

Amb l’objectiu de millorar les condicions d’aquesta porta d’entrada, des del Comú d’Escaldes-Engordany s’han escoltat les demandes naturals de l’antic pas i, mitjançant Construccions Roca, han portat a terme la construcció d’un nou pont que dona fluïdesa i seguretat en una de les principals entrades al parc.
L’Antic pont, que presentava un deteriorament notable, ha estat enderrocat i s’ha substituït per un de nou amb els requisits necessaris de la infraestructura. 
 
Així doncs, aquest nou pont passa de 8 a 12,44 metres de llum, respectant les 8 canes de riu previstes en aquesta zona, i amb una amplada variable, incloent-hi dues voreres de dos metres d’amplada i una calçada mínima de vuit metres.
El pont consisteix en una llosa de formigó armat de 60 cm de gruix en la plataforma de rodadora de trànsit, amb voreres volades de formigó armat de cantell variable entre trenta i vint centímetres de gruix.
 
Tenint en compte la situació de l’obra realitzada i totes les necessitats tècniques que ha calgut respectar, l’estructura està ben lligada amb el territori, fet que han aconseguit seguint els paràmetres marcats per la comissió tècnica de la Vall del Madriu.
 
En la vorera del pont, destaca l’empedrat de pedra granítica de 10 cm de gruix. Els colors ocres de ferro rovellat recorden l’activitat d’una de les indústries més emblemàtiques del país.

Seguint la tònica emprada pels habitants del territori al llarg de la història, la intenció en l’execució ha estat lligar la imatge actual amb les construccions que feien els nostres avantpassats, buscant un vincle directe entre la imatge i les tradicions en aquestes valls.
 
Destacar també que la nova entrada ofereix gran amplitud, tant per als vehicles com per als vianants, amb la seguretat de trepitjar fermesa. A més, la nova estructura possibilita la supressió de barreres arquitectòniques, donant així fàcil accés a tothom.
Ara sí, tots aquells que tenen pendent fer la fantàstica ruta de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, tenen un nou accés que els permetrà entrar en un paratge sense comparació. Un entorn natural d’una bellesa excepcional i un conjunt d’elements que ens il·lustren com fou la vida durant segles en aquest racó dels Pirineus. 

ENGINYERIA: Guillem Valdés
CONSTRUCTORA: Construccions Roca
 
Galeria d'imatges
Comparteix aquesta Notícia
   0 Comentaris 
No hi ha cap comentari sobre aquesta notícia


Enviï el seu comentari