EDIFICI SOL IXENT · ANDORRA LA VELLA
Urbà i residencial
Es tracta de la construcció d’un edifici plurifamiliar, amb nou habitatges de luxe (dos per planta i un a l’àtic) i un local comercial que donen a l’Avinguda Meritxell, així com d’un xalet unifamiliar que dóna al carrer Creu Grossa, i dues plantes d’aparcament, a les que s’accedeix per aquest darrer carrer.
La façana principal de l’edifici d’habitatges orientada al sud-est (Av. Meritxell), en planta baixa i primera es compon amb obertures de vidre (local comercial) i façana ventilada de pedra del país.

A la planta baixa, hi ha una zona porxada d’accés al vestíbul de l’edifici amb acabats de pissarra. A la façana de la resta de plantes, s’utilitza pissarra de diferents formats i grans superfícies de vidre amb tancaments d’alumini i baranes. A mesura que pugem de plantes, la façana va retrocedint donant més espai a les terrasses orientades al sud i tancant-se a la mitgera nord-est (Hotel Hesperia). El pati de la façana sud oest també es tracta amb acabat de pissarra, mentre que el pati de la façana nord-est es fa servir un gres porcellànic de color gris fosc.

Per a la il·luminació en cada habitatge s’han col·locat llums encastables de tipus downlight LED. En dormitoris i sales d’estar s’han instal·lat punts de llum per a regulació directa. En els balcons s’han col·locat aplics en paret o sostre amb làmpades LED.

El xalet, situat a la millor zona residencial d’Andorra, orientat a Sud i amb quatre plantes, ha estat dissenyat amb materials nobles com la fusta, la pedra i el ferro per respectar l’entorn en el què es troba.

L’objectiu d’aquest projecte ha estat optimitzar l’espai, crear estances càlides i harmòniques jugant sempre amb la llum natural què es projecta pels grans finestrals, els materials nobles com la fusta de roure, el ferro, el vidre i la pedra país, juntament amb les textures d’aquests. La incorporació dels sistemes de domòtica amb il·luminació LED permet el control de les escenes de tot l’habitatge i el sistema de so crea una atmosfera envolvent en cada espai.

Es va decidir emprar acabats neutres i línies depurades on s’aprecien els detalls del disseny. La Cuina de la casa LEICHT està completament equipada, amb una illa central amb zona de cocció i dos frontals a cada banda amb la zona d’aigües per un costat i les columnes de forn, microones, escalfa plats, envàs al buit i vinoteca tot panelat per crear una continuïtat i ordre en l’espai.

El negre és el color que s’ha utilitzat per contrastar amb la resta de materials, els mecanismes amb un disseny de línies molt rectes, les manetes de les portes, els accessoris de bany I la il·luminació sempre segueix la mateixa línia cromàtica.

L’àtic està dividit en 4 zones que les distribueix el pati de llum central que permet dotar a l’habitatge de llum que aporta sensació de confort i estabilitat. Aquest nucli es divideix en 3 amplis passadissos que porten a les set habitacions totes tipus suite dotades de vestidor, bany complet i dormitori. D’aquesta manera s’aconsegueix consolidar espais independents però connectats entre si de manera natural.

S’han emprat materials càlids I naturals, línies sòbries i elegants que combinen perfectament amb les textures dels teixits com el lli i la fusta. Jugant amb tonalitats neutres, formes naturals ordenades, s’han aconseguit crear àrees àmplies, lluminoses i funcionals.

Cada habitació cobreix les necessitats dels clients en concordança amb les seves necessitats.

Els acabats d’armaris s’han realitzat a mida, amb acabat lacat i tirador tipus unyero integrat a la fulla, tot en un sol pla.

Els capçals s’han revestit amb el mateix material del paviment per crear continuïtat i calidesa amb el parquet de roure. A les habitacions dels més petits, s’ha aprofitat una alçada considerable per fer espais verticals com lliteres de 6 o espais dobles amb una plataforma volada per crear dos ambients en un sol espai.

PROJECTE: Edifici Sol Ixent · Andorra la Vella
ARQUITECTURA / ENGINYERIA: Orobitg Arquitectura-Urbanisme / OB.enginyeria
INTERIORISME: VILASTUDIO
PROJECT MANAGEMENT: VILA ASSOCIATS
CONSTRUCTORA: Cevalls
Galeria d'imatges
Comparteix aquesta Notícia
   0 Comentaris 
No hi ha cap comentari sobre aquesta notícia


Enviï el seu comentari