XALETS A COMES DE GUEM - ESCALDES-ENGORDANY
Contemporaneïtat en un entorn privilegiat
L’excepcionalitat d’aquests xalets és l’espectacular vista de la que gaudeixen, des d’on es pot contemplar tota la vall. Edificats sobre un terreny pla i per les característiques de la parcel·la, es van haver de construir de forma allargada i estreta, amb una circulació central i dependències a banda i banda.
Els xalets consten d’un garatge al soterrani, més tres plantes, totes de la mateixa mida.

Els materials utilitzats són moderns, i trenquen amb la sintonia del lloc.

Els acabats són contemporanis però senzills, fugint de l’ostentació, amb línies molt regulars.

A l'exterior s’ha realitzat una façana ventilada de pedra tallada, per tal de complir amb les noves normes d’aïllament i d’eficiència energètica.

A la façana que dóna al jardí, s’han fet uns grans finestrals per privilegiar les magnífiques vistes, i una porta solar per on entra més llum. Als laterals, les finestres són més moderades, per a la privacitat entre els dos xalets.

A l’interior, les formes arquitectòniques són depurades. Predominen les línies rectes, les superfícies contínues, l’ordre i la subtilesa en els detalls. Res queda a l’atzar en un espai on la paleta cromàtica s’ha reduït a la mínima essència.

El color blanc, com a element multiplicador de llum, potencia la lluminositat, peça fonamental del projecte.

El terra és de gres molt mineral de color pedra, i les parets enguixades s’han pintat de color blanc. El que més destaca, és una paret de pedra interior que travessa la vidriera i surt cap a l’exterior.

A la planta baixa, amb accés a una gran terrassa a l’aire lliure, s’han unificat la cuina i el menjador, i això ha permès alliberar un espai per col·locar un despatx.

Els mobles de cuina i la fusteria interior són lacats blanc, per donar més lluminositat.

Com en l’edifici imperen les línies rectes, per a la il·luminació s’han triat elements més elaborats, làmpades decoratives i algun LED.

La calefacció és per terra radiant, amb caldera de pèl·lets, que és la millor solució per escalfar un habitatge de forma senzilla, eficaç, econòmica i renovable.

La casa està totalment equipada amb domòtica. Els seus diferents sistemes permeten una gestió eficient del consum energètic, la seguretat, l’accessibilitat i el confort general de l’edifici.

ARQUITECTE: Josep Pubill
ENGINYERIA D’ESTRUCTURES: Xavier Beal, Beal AEC enginyers
CONSTRUCTORA: Construccions Indeco
Galeria d'imatges
Comparteix aquesta Notícia
   0 Comentaris 
No hi ha cap comentari sobre aquesta notícia


Enviï el seu comentari