LÂ’ARQUITECTURA SALUDABLE(X)
Efectes de les radiacions
Antoni POL i SOLÉ
 
Des del punt de vista físic i químic tots els éssers vius són alhora energia, és a dir que en el fons els nostres cossos són receptors o contenidors de partícules d’energia elèctrica, lumínica, calòrica, sònica… Avui no és cap secret que la matèria té per constituent més elemental els àtoms i aquests estan formats per electrons (càrrega negativa), neutrons i protons (càrrega positiva).

Els cossos, segons el volum, des dels més petits (atòmics) fins als més grans (muntanyes) sintonitzen o entren en ressonància en diferents freqüències. Els cossos més grans amb les baixes freqüències, des d’1 hertz (de longitud d’ona molt gran) i els cossos més petits amb les altíssimes freqüències, fins a 10²³ hertz (de longitud d’ona nanomètrica).
A la natura hi són presents tots els tipus de radiacions i el cos humà (per la nostra evolució com a espècie, però també per adaptació als territoris concrets) està preparat per a uns nivells de radiació determinats que es poden alterar quan es trasllada el domicili o també per la presència de radiacions artificials que s’han afegit la vida quotidiana amb una presència forta i continuada, les quals acaben pertorbant i alterant les funcions vitals i provocant efectes nocius sobre la salut, sobre el comportament i sobre el rendiment.
Tot corrent elèctric produeix un camp electromagnètic o dona origen a unes ones que només es diferencien unes d’altres per la freqüència de l’oscil·lació.
Es podrien assimilar aquestes pertorbacions a les interferències d’uns camps sobre els altres (els nostres cossos i les funcions vitals que s’hi desenvolupen), com quan es perd qualitat en la visió en un aparell de televisió o el so en un aparell telefònic per la presència de «paràsits» que no són més que altres ones o freqüències que han envaït l’antena o bé el cable de transport.
Els efectes biològics de les radiacions són un fet. I aquestes avui es té coneixement pels estudis següents: REFLEX, fet per la Unió Europea el 2004, BIONITIATIVE REPORT del 2012 elaborat per 29 científics i experts en salut independents i altres professionals, com els metges Susanne i Pierre DEUOX, del 1993 i molts altres abans d’ells, o associacions com GEA, GEOBIOS, BAU-BIOLOGIE MAES, etcètera.
Galeria d'imatges
Comparteix aquesta NotĂ­cia
   0 Comentaris 
No hi ha cap comentari sobre aquesta notĂ­cia


EnviĂŻ el seu comentari