REFORMA D'UN HABITATGE A ANDORRA LA VELLA
Continuïtat espaial
En la reforma de l'àtic dúplex situat a Andorra la Vella, el principal objectiu va ser dotar a l'habitatge de la major lluminositat possible. Per això es va decidir fer un canvi estructural, enderrocant una sèrie d'envans, per passar d'un espai molt compartimentat, a gaudir d'una estança totalment oberta.
A la recerca d'aquest valor afegit, tan essencial de llum natural, es va consensuar amb la propietat, treballar amb la gamma cromàtica dels blancs, i a la vegada combinar-ho amb un material com la fusta, per afegir calidesa com a contrapunt, per donar-li més lluminositat a l'habitatge.

A la planta d'entrada, després de la desaparició dels envans que formaven un llarg passadís i una petita habitació, es va aconseguir un ampli rebedor.

Aquest nou espai només disposa d'una divisió, formada per un mòdul fet a mida i un panell separador, conformat per lames de fusta quadrades de 5x5 cm, i al mateix temps, integrat a un taulell, que ocupa gairebé tota l'amplada de la habitació, i acaba amb una calaixera de suport. El resultat es un acollidor rebedor, i a la vegada, un espai útil per a la casa. La idea de l'arquitecte era jugar amb la col·locació dels mobles per assolir la separació dels espais sense arribar a trencar-los. 

Per pujar a la segona planta, l'escala es vesteix amb un altre panell de lames de fusta que fan la funció de barana i es col·loca una làmpada d'igual concepte.

La mateixa proporció de 5x5 cm es trasllada als armaris de tota la casa, que es poden obrir amb ranures d'idèntiques mides, i als embellidors de les manetes de les portes.

A la segona planta, la decisió de l'arquitecte d'enderrocar els envans, ha estat la més encertada per integrar la cuina al menjador, al mateix temps que s'aprofita la llum natural del finestral, i s'inclou la terrassa com part de l'espai.

Es va escollir un porcellànic imitació parquet per al terra de tot l'habitatge incloent la terrassa, i permetent així la continuïtat de la sala d'estar cap a l'exterior.

L'integració de dos llocs diferents com un únic espai, és possible gràcies a la unió dels seus materials. D'aquesta manera, el mobiliari que comença al principi del saló, és el mateix fins al final de la cuina, aconseguint així no trencar l'estètica interior.

Un dels materials utilitzats, per a la construcció de les encimeres i de les parets de la cuina, és el Dekton, de color gris fosc, amb una gran resistència a les altes temperatures.

Per l'eficiència energètica, s'ha instal·lat una màquina aerotèrmica, que aprofita la energia de l'aire, i controla el consum energètic, per assolir el màxim estalvi possible.

La domòtica ha agafat un important paper en aquest projecte, tant per a la seguretat com per el control de les persianes, la temperatura, l'electricitat,... tot està connectat amb un sistema central.







PROJECTE: REHABILITACIÓ D'UN HABITATGE A ANDORRA LA VELLA
ARQUITECTE: ARTquitectura · TURI RIBERAYGUA 
ARQUITECTES COL·LABORADORS: Joel Robles i Marc Agustí (ARTquitectura)
CONSTRUCTORA: SOUTO CONSTRUCCIONS
Galeria d'imatges
Comparteix aquesta Notícia
   0 Comentaris 
No hi ha cap comentari sobre aquesta notícia


Enviï el seu comentari