Edifici Percanela · ARINSAL
Integració màxima amb l'entorn
L'edifici Percanela a Arinsal, és el resultat de la reforma integral de l'antic hotel Aymà. Consta d'un local que ocupa la planta baixa i el soterrani, unes oficines a la planta primera i 6 habitatges. L'hotel Aymà es va construir a principis dels 60 en dues fases, primer es va construir la part principal, amb una terrasseta a la part nord, i posteriorment es va edificar un segon cos damunt la terrasseta. A l'encarar la reforma, la presència de l'antiga façana nord del cos principal a l'interior de l'edifici, dificultava seriosament el compliment del programa que ens havia proposat la propietat, ja que l'edifici estava clarament dividit en dues parts i calia unificar-les, això va suposar un repte estructural important a l'haver de buidar des de l'interior les antigues parets portants.
S'ha procurat una integració màxima de l'edifici amb l'entorn, respectant els paraments de pedra existents, les bigues dels ràfecs i les baranes forjades, cosa gens fàcil quan la baixa demanda energètica prevista ha obligat a disposar d'aïllaments a les façanes d'un gruix molt important.

A l'interior s'ha mirat de potenciar al màxim aquells aspectes ocults a l'edifici inicial, però que li podien donar un fort caràcter, com són mantenir les vistes des de les habitacions de l'àtic, l'empostissat de fusta existent a la coberta, que s'ha sorrejat i refet amb l'estètica original, i les bigues convenientment revestides per evitar els ponts tèrmics.

S'ha mimat el disseny i distribució interior per tal de garantir un ús confortable dels habitatges.

L'edifici s'ha concebut segons l'estàndard Regenera, el que dóna un garantia de respecte mediambiental i un molt baix consum energètic juntament amb un elevat confort tèrmic i de qualitat d'aire.

Aquesta certificació inclou els compliments dels paràmetres Passivhaus de consum energètic quasi nul i de "Leed" de reducció d'impacte ambiental.

Cada un dels habitatges produeix l'aigua calenta sanitària amb un dipòsit amb bomba de calor aerotèrmica, el sistema amb menys impacte ambiental possible.

Tots els apartaments disposen de ventilació contínua amb recuperador de calor d'alta eficiència i sonda de CO2, el que garanteix la màxima qualitat d'aire interior amb un consum mínim d'energia.

La demanda energètica és tan baixa que la calefacció es produeix sobreescalfant el mateix aire de ventilació, amb el complement d'un radiador tovalloler al bany i d'un radiador de molt baixa potència al menjador, per a situacions excepcionals.

L'etiqueta energètica de l'habitatge és una A, la millor possible.

En coberta s'han muntat 38 plaques fotovoltaiques que produeixen el 25% del total de l'energia que gasta l'edifici anualment.







ENGINYERIA I ARQUITECTURA: ENGINESA
ARQUITECTURES: JOAN MATEU JOFRE I JAIME FERRIZ CLAVIJO
ENGINYERS: JORDI LLOVERA MASSANA I JORDI CADENA NAVARRO
DISSENY D'INTERIORS: ESTUDI D'ARQUITECTURA BAGUDÀ-PERICOT
CONSTRUCTORA: CONSTRUCCIONS LLESUI
Galeria d'imatges
Comparteix aquesta Notícia
   0 Comentaris 
No hi ha cap comentari sobre aquesta notícia


Enviï el seu comentari