Pili Borra
L'alimentació és la base de la nostra salut. Seguir uns consells senzills ens ajudarà a sentir-nos millor i elevar les nostres defenses naturals. A més, et proporcionem una recepta molt fàcil per fer dolços sense sucre
Sabeu com podeu potenciar les vostres defenses?
Consells per potenciar les nostres defenses amb hàbits alimentaris saludables
 
Els aliments que cal evitar:
Sucres
Aliments refinats
Aliments industrialitzats i processats
Begudes alcohòliques.

Si us sembla impossible cuinar postres saludables i sense sucre, tot seguit trobareu una recepta de Bownie de Moniato totalment saludable.

Com ens hem d'alimentar per ajudar a augmentar les defenses:
Incrementar el consum de fuites i verdures fresques
Incrementar el consum d'aliments rics en vitamina C: cítrics, kiwis, maduixes, pebrot vermell, bròcoli...

Introduir el consum d'aliments fermentats i no pasteuritzats:
Miso
Xucrut
Kombucha
Kèfir

Important: dormir bé! Durant el procés de dormir, el nostre cos es regenera!
Per tenir una alimentació saludable cal eliminar tot el que no ens convé, com els productes elaborats i processats.
La base del nostre plat ha de ser amb productes frescos i de temporada, variant-los segons les estacions de l'any i sobretot adaptar-los a les necessitats de cada individu.
La dieta ha de ser equilibradora més que equilibrada.
 
 
BROWNIE DE MONIATO

Ingredients:

250 grs de moniato rostit
40 grs de cacau pur
50 grs de farina d'ametlla
50 ml de llet vegetal
1 ou
2 cs de sucre de coco, panela...
1 pessic de sal
1 cc de canyella
Maduixes i coco ratllat per decorar

Preparació:

Batre tots els ingredients, excepte les maduixes i el coco, fins que quedi una massa homogènia.
Posar en un motlle per al forn, cobrir amb làmines de maduixes i empolsar amb el coco ratllat.
Coure 40 minuts a 180 graus.
Deixar refredar completament abans de tallar.
 
 
Aquesta sensacional recepta i els apunts anteriors han estat proporcionats per:
Victor i PilliViP, són dos apassionats de la cuina saludable.
Victor és cuiner i nutricionista i Pili és naturòpata especialitzada en cuina
natural, cuina energètica i en dietoteràpia.
Junts han creat la seva pròpia cuina. Combinen el plaer de la taula amb les
propietats nutricionals de tots els aliments.
La seva passió és crear, investigar, aprendre i compartir. Per això han creat el
seu laboratori gastronòmic.
@PiliBorra 
Cuinatura  


Informació complementària

MISO:
El miso és una preparació culinària tradicional japonesa feta a base de soia fermentada, sal marina i sovint diversos cereals, especialment arròs o ordi.
El resultat és una pasta espessa, de color marró fosc o beix clar (segons si hi ha o no cereals barrejats i segons la durada de la fermentació), que conté una alta concentració de proteïnes, de vitamines i de sals minerals. El miso s'utilitza bàsicament diluït, com a base de brous (sopa de miso), per a fer salses o com a condiment. Habitualment es parla dels beneficis per a la microbiota intestinal (col·loquialment coneguda com a flora intestinal) dels aliments làctics fermentats com iogurt o formatges, mentre que el consum i popularitat d'altres aliments fermentats (vegetals, lleguminoses o herbes) és menor. Els fermentats poden tenir efectes positius sobre l'anomenada "psicobiota" (el conjunt de senyals bioquímics entre el tracte digestiu i el sistema nerviós on hi ha una gran influència de la flora intestinal) facilitant la seva comunicació. Recolzant aquesta afirmació, s'ha demostrat que els isomaltooligosacarids trobats en aliments fermentats tradicionals, com ara el miso, el sake, la salsa de soia (shoyu) o bé la mel, poden beneficiar i promoure el creixement de Bifidobacterium i Lactobacillius, en éssers humans i animals.

XUCRUT:
La xucrut (del francès choucroute, i aquest de l'alemany Sauerkraut, "col agra", a través de l'alsacià sürkrüt) és un menjar típic de l'Alsàcia, d'Alemanya i de Polònia que es prepara fent fermentar les fulles de la col en aigua amb sal (salmorra)
a col fermentada o xucrut és un aliment molt ric en vitamines A, B1B2 i C L'elevat contingut de vitamina C prové de la mateixa col fresca, la qual no es perd amb la fermentació, per aquest motiu, i pel seu gran temps de conservació, és considerat al nord d'Europa com una font principal de vitamines. La vitamina C és un antioxidant fonamental en l'eliminació de radicals lliures permetent així el creixement cel·lular, a més prevé malalties com l'escorbut i disminueix significativament la durada dels refredats comuns. D'altra banda, les vitamines B1 i B2 augmenten amb la fermentació. Aquestes vitamines són molt importants pel sistema nerviós, ja que intervenen en els processos d'aprenentatge i memòria.

L'àcid làctic que conté la xucrut millora la utilització de calci, fòsfor i ferro del cos i, a més a més, facilita l'adsorció d'aquest últim i de vitamina D. A part d'això, els aliments fermentats contenen lactasa que permet la degradació de lactosa en galactosa, monosacàrid essencial en el desenvolupament cerebral dels infants. D'altra banda s'ha observat en la col fermentada un alt contingut d'histamina, cosa que pot incrementar el risc de patir reaccions al·lèrgiques.

KOMBUTXA:
La kombutxa, també coneguda com a te de fong xinès, fong manxurià o fong de te (que no deixen de ser denominacions incorrectes malgrat el seu aspecte) és una beguda fermentada per l'acció d'un cultiu sintròpic de bacteris acidoacèticsacidolàctics i llevats anomenats SCOBY (Symbiotic culture of bacteria and yeasts), principalment sobre te negre i sucre (tot i que es poden utilitzar altres tipus de te com el verd, el blau o el te ooloong). És de fabricació usualment casolana i artesana, lleugerament carbonatada amb un gust entre àcid, dolç i avinagrat, que recorda a la sidra o al cava.
Proporciona beneficis antimicrobians, estimulació immune, propietats antioxidants, inhibició del desenvolupament de tumors, i prevenció de malalties cardiovasculars, neurodegeneratives o diabetis, entre d'altres.QUEFIR (KÈFIR)
La paraula "quefir" prové del turc "keif" que significa "sentir-se bé" o "bona cara", que és el que un sentia després de beure's el quefir de llet, és una beguda alimentosa, feta de llet fermentada. És un aliment líquid i de consistència cremosa que es consumeix arreu del món tot i provenir de la regió del Caucas. Es produeix a partir d'uns grànuls de quefir, que són una combinació de microorganismes, exactament una barreja concreta i complexa de bacteris probiòtics i llevats que formen una matriu de polisacàrids.
L'efecte bactericida generat és més efectiu en bacteris gram positius tot i que també s'ha vist en gram negatius. Diversos estudis ho han provat en Salmonella, Shigel·la, StaphylococcusHelicoacter pylori, Escherichia coli, Enterobacter aerogenes, Proteus vulgaris, Bacillus subtilis, Microcosccus luteusListeria monocytogenesStreptococcus pyogenes i Candida albicans. Per exemple, s'ha trobat que en el cas de la Salmonella enterica s'inhibeix la seva adhesió i, per tant, invasió. Clostriudium i enterobacteris es veuen reduïts en les femtes mentre augmenta la quantitat de bacteris Lactobacillus en la mucosa intestinal.
Beure Quefir en protegeix de malalties infeccioses.
Comparteix aquesta NotĂ­cia
   0 Comentaris 
No hi ha cap comentari sobre aquesta notícia


Enviď el seu comentari