Hem parlat amb Josefina Llargués sobre algunes idees per mantenir la salut amb productes naturals endurant el temps de crisi sanitària
Aromateràpia en temps de Covid19
L'ús de difusors d'olis essencials (AE) a casa o al lloc de feina, és una eina imprescindible per ajudar a disminuir els contagis de tota mena. Per les seves propietats antibacterianes, antivirals i estimulants del sistema immunitari, els olis essencials netegen l'aire i augmenten les defenses.
Podem utilitzar un sol oli essencial o preparar o comprar ja elaborada una sinergia de molècules aromàtiques que ens protegeixi de les agressions virals (árbol del té, eucaliptus radiataniaulí, menta piperita, lavandín, palo de H, clau d'espècies, llimona, mandavasarota, llaurer, pi, ravintsara, etc.)
Aplicació via tòpica. L'oli essencial de Ravintsara (Cinnamomum camphora QT cineol) és un dels preferits de la Josefina Llargués, per la seva olor i magnífiques propietats antivirals, estimulants del sistema immunitari, antibacterianes, anticatarrals, expectorants i energètiques. Per via tòpica és apte per a totes les edats, incloent-hi l'embaràs i la lactància (tot i que, per precaució, i cal evitar-lo durant els 3 primers mesos de l'embaràs). 
Et proposem tres maneres d'utilització; tria el que millor s'adapti a les teves necessitats:
Una o dues vegades al dia, després de rentar acuradament les teves mans, aboca 2 gotes de Ravintsara a la cara interna dels canells i frega enèrgicament un sobre l'altra, perquè les molècules aromàtiques penetrin fins a aconseguir la circulació sanguínia, arribant a tot l'organisme. A continuació, de sobre els canells, al nas i inhala profundament (si ets asmàtic utilitza-ho només als canells, no ho inhaleu).
Una altra manera d'utilitzar els olis essencials: 
Al matí i la nit, s'aplica sobre l'arc plantar o el tòrax 4-5 gotes de Ravintasara barrejades amb unes gotes d'oli vegetal, i es frega fins que l'oli essencial hagi penetrat totalment.
En nens, un cop al dia, s'aconsella diluir 1-2 gotes d'oli essencial de Ravintsara en una mica d'oli vegetal (ametlles dolces i, si no el tens a casa, oli d'oliva) i, seguidament, aplicar-lo en les plantes dels peus, mitjançant un massatge, en lloc de la cara interna dels canells.
Tercera manera d'utilitzar l'oli essencial:
Gàrgares i neteja nasal. En arribar a casa, especialment si has utilitzat transport públic o treballes de sanitari o exposat al públic, realitza gàrgares amb oli essencial d'arbre del te. 
Utilització. Afegeix 3 gotes d'arbre del te a un got d'aigua i fes gàrgares fins a finalitzar el contingut (sense empassar). No oblidis netejar les teves fosses nasals amb aigua de mar diluïda al 50%, utilitzant una "lota" per a la higiene nasal (a internet trobaràs tutorials per utilitzar-la correctament). També pots comprar algun producte llest per al seu ús.
Informació complementària:

Composició i acció farmacològica de l'Oli essencial de Ravintsara
L'oli essencial de Ravintsara conté majoritàriament 1,8-cineol i alfa-terpinè, la qual cosa li confereix propietats antivirals (Jassim i Naji, 2003), antioxidants (WangWei i Liu, 2004) i fins i tot antiinflamatòries (LeeHyun i Kim 2006) i estimulants immunitàries. És per això que es troba en l'avantguarda de la medicina natural per la seva ocupació en la lluita enfront d'infeccions virals.

La lota:
La Lota és un senzill instrument per a la neteja i la higiene nasal que s'utilitza des de fa milers d'anys en exercicis de purificació practicats pels ioguis de l'Índia i el Tibet. Amb ella podem netejar el nas, els compartiments nasals i els sins cranials. La dutxa nasal amb la lota és una tècnica ràpida, eficaç i senzilla que proporciona confort i benestar, i que l'ajudarà a restablir la seva salut de forma natural. A més, no té contraindicacions.

Josefina Llargués:
Licenciada en Psicopedagogia - UOC (Universitat Oberta de Catalunya)
Postgraduada en Psicopatologia Clínica - UB (Universitat de Barcelona)
Máster en Nutrición y Salud - UOC (Universitat Oberta de Catalunya)
Naturopatía (Cenac, Barcelona) (Miembro 1517 - APTN Cofenat 'Asociación de Profesionales de las Terapias Naturales')
Homeopatia (Ismet, Barcelona)
Reflexoteràpia Podal (Fundació Montjoia, Barcelona)
Aromateràpia Científica (Lab.Pranarom - Col·legi de Farmacèutics, Barcelona)  
Comparteix aquesta Notícia
   0 Comentaris 
No hi ha cap comentari sobre aquesta notcia


Envi el seu comentari