NOU SHOWROOM PALMIR - ANDORRA LA VELLA
Versàtil, ampli i lluminós
Amb la remodelació de la botiga d’electrodomèstics Palmir Espineta es pretenia fer un gir per revitalitzar i ampliar el seu funcionament, crear un Showroom, per poder oferir el servei de reforma integral, cuines, banys, paviments, etc.

A finals dels anys 60, Palmir Espineta ja venia mobles de cuina amb els electrodomèstics, i han tornat als orígens, ampliant, però, l’espectre dels serveis, més en consonància amb els temps, anant més enllà del que seria una botiga local, creant departaments diferenciats: vendes, logística i obra, per poder oferir una reforma i un subministrament integral, amb un producte de qualitat, al nivell del que sempre han ofert als seus clients.

Aquest espai és la suma de tres locals de dos immobles diferents, que es van anar connectant fins a aconseguir l’actual superfície.

Les obres es comencen pràcticament amb el projecte, donat el poc temps de què es disposa, i amb la premissa de no tancar en cap moment la botiga.

Moltes hores de brainstormming, decisions, dubtes, canvis...

La botiga està distribuïda bàsicament en quatre grans àrees Una zona central de rebedor diàfan, marcat per un cel ras de lames, que acull la recepció de l’establiment. A l’esquerra una zona dedicada als materials: paviments i revestiments, amb especial interès pels parquets i els revestiments ceràmics de gran format. Una sala de presentacions amb mitjans audiovisuals, on s’instal·larà la sala virtual, acull aixetes, sanitaris i complements. Cal destacar que els elements d’exposicio aixi com el taulell, estan dissenyats i construïts a mida, utilitzant el KRION, un material de característiques molt particulars I pertanyent al grup Porcelanosa. A la dreta del taulell, darrera del mur, amb el logotip del grup, trobem l’exposició de les cuines. Al fons i en suite, petit i gran electrodomèstic, donen pas a la zona de les cuines industrials, un altre dels punt forts tradicionals de Palmir.

Com a nucli d’articulació cal remarcar un petit espai, definit per dues columnes, on s’ha disposat una zona d’exposició de productes de molt alta qualitat de la divisió de L'Antic Colonial de Porcelanosa, amb revestiments fets a base de productes naturals.

Mes endins cap a l’interior de la botiga s’hi ha organitzat la Ceramoteca, on estan exposats mostres reals de tots els paviments i revestiments, així com de les portes de les cuines, per poder composar els conjunts, amb color i textura reals. També s’ha creat un espai per al despatx de direcció i un altre de gestió i administració.

Donada la gran superfície del sòl de la botiga, es va optar per col·locar un paviment de 120x120 cm, a la part de davant de la botiga, fent el canvi a 80x80 cm a mitja botiga i fins al fons, amb un acabat de lliscat de ciment.

Tota la il·luminació és amb LED, per un tema de consum i sostenibilitat. S’han utilitzat uns down light totalment integrats al cel ras, acabats en el guix, creant un efecte únic. En altres zones d’exposició, s’utilitza el sistema per rail, recuperat amb projectors, que permet el moviment i orientació del feix de llum, per enfocar de manera apropiada el punt que es desitja il·luminar.

A la zona de l’entrada es disposava d’una gran alçada, i es va decidir de fer un fals sostre de lames de força amplada, fetes amb placo-platre, en les que es va crear un relleu de buit ple, que suggereix el logotip de Palmir Espineta, amb forma d’ona, en el que les línies de LED aporta moviment i profunditat.

Predominen els colors clars i neutres, per donar una major importància als expositors, que també s’utilitzen com a divisòries, exceptuant la zona de cuina, a on els colors de les parets realcen l’exposició i tots els materials.

Amb tot, aquesta reforma dóna pas a un espai ampli, lluminós i versàtil, en el que poder imaginar la casa dels teus somnis.
 

INTERIORISME: QUARTET · Josep Maria Mangot
CONSTRUCTORA: CONSTRUCTORA  ACTIVA


Galeria d'imatges
Comparteix aquesta Notícia
   0 Comentaris 
No hi ha cap comentari sobre aquesta notícia


Enviï el seu comentari