La música ens ajuda a tenir un cervell sa en l'edat adulta i vellesa
Queda't a casa i escolta música
Fes que els teus avis i els teus fills escoltin música sovint. És un exercici per a la ment, i ajuda a mantenir-la en forma.

S'ha comprovat que fins i tot persones que ja presenten cert desgast al cervell poden recuperar alguns records i processos neurològics apresos amb ajuda de sons o música molt rítmica.

 

La música rítmica i els sons que ens agraden o relaxen tenen el poder de canviar el nostre estat d'ànim.

La música et pot ajudar a ser més feliç, posar-te trist, emocionar-te, o calmar-te, i sempre et porta records. Si la música ens posa contents, el nostre cervell produeix dopamina. Quan escoltem música alegre, el nostre cervell comença a produir dopamina, que és un neurotransmissor que està present en diverses àrees del cervell i és especialment important per la funció motora de l'organisme i s'encarrega de fer-nos sentir emocions tals com la felicitat o la diversió. Per tant, escoltar música pot fer-nos tan feliços com menjar el nostre plat preferit, tenir relacions sexuals, prendre drogues, menjar xocolata o enamorar-nos.

 

En canvi, la música més lenta ens fa sentir nostàlgia o tristesa.

Per tant, aquests dies, escolta música amb ritme i si necessites dormir, també pots escollir sons relaxants, mantres, cants gregorians o chill-out.

 

El cant gregorià és música sacra, que gràcies a un joc d'harmònics, emet una vibració determinada a tota la caixa cranial, que afavoreix la producció d'ones cerebrals alfa i activa la glàndula pineal fent secretar endorfines. Aquest efecte és similar al que s'aconsegueix quan escoltes mantres.

La paraula mantra prové del sànscrit i és resultat de la unió de dos vocables, el seu significat és: «alliberador de la ment».

És utilitzat en meditació i pels practicants de ioga. Els mantres estan conformats per vibracions sonores que s'emeten en oracions recitades per tal de calmar la ment, assolir la tranquil·litat i meditar. Hi ha diferents tipus de mantres segons el propòsit a aconseguir.

 

Us adjuntem link, on el músic andorrà Lluís Claret ens interpreta el preludi de la Suite per a violoncel sol, número 2 en re menor de Bach, una peça en la qual dramatisme, expressivitat i sentiment es fan patents.

 

https://www.youtube.com/watch?v=pNbtVBjTv88

Galeria d'imatges
Comparteix aquesta Notícia
   0 Comentaris 
No hi ha cap comentari sobre aquesta notícia


Enviï el seu comentari