Flickr/GovernAndorra
Es descarta fer qualsevol mena de prova que servís per filtrar els turistes que vulguin entrar a Andorra, ja que és impossible dur a terme un operatiu per poder fer 2.000 proves diàries
Comença la segona ronda del cribratge
 L'estudi s'organitza en dues onades separades per quinze dies, sent el resultat final de la prova la suma dels dos tests. Com en la primera onada, als participants se'ls notificaran els resultats a través d'un missatge de text, però també es manté el telèfon 775006 per si hi ha qüestions associades amb la prova.
 Durant la roda de premsa de govern, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, juntament amb el ministre Portaveu, Eric Jover, ha valorat positivament la primera jornada de la segona volta dels tests
d'anticossos davant la COVID-19 a la població general, que va començar dilluns en els 59 'stoplabs' distribuïts arreu del país.

De fet, el titular de Salut ha remarcat que l'estudi s'organitza en dues onades separades per quinze dies, sent el resultat final de la prova la suma dels dos tests. Com en la primera onada, als participants se'ls notificaran els resultats a través d'un missatge de text, però també es manté el telèfon 775006 per si hi ha qüestions associades amb la prova.

Benazet ha actualitzat les xifres de les PCR que s'han fet a totes aquelles persones que, després del resultat preliminar del test, han estat derivades al seu metge referent amb l'objectiu de complementar
el diagnòstic:

S'han realitzat 1.739 proves posteriors; 1.675 dels quals han resultat negatives, 47 positives i 17 estan en pendent de resultats.
La setmana passada es va iniciar la segona volta amb les proves a professionals sanitaris, sociosanitaris, cossos especials, així com als voluntaris i els seus convivents.

El ministre de salut ha confirmat la importància de fer-se el segon test d'anticossos, ja que aquest permet detectar l'evolució de la malaltia i detectar el període on la persona és asimptomàtica.

A més, la segona prova permet, incrementar l'alta sensibilitat de les proves i millorar la definició de l'afectació real del coronavirus SARS-CoV-2 sobre el territori. 
En aquest sentit, Benazet ha fet una nova crida a les 69.661 persones que van participar en el primer cribratge a fer-se el segon test. També ha recordat que si algú que no va participar en la primera volta però ara vol unir-s'hi, pot contactar amb el seu comú per gestionar-ho.

Benazet ha informat que en la primera fase s'havien fet un total de 1.739 proves PCR, de les 5.000 previstes, de les quals 47 havien donat positives. 
Durant la primera fase de tests anticossos s'havien produït molts més positius per IgM del que s'esperava. Pel que fa a la segona ronda de tests, Benazet afirma que encara és aviat per poder fer una previsió. 

D'altra banda, Benazet descarta que es pogués fer qualsevol mena de prova que servís per filtrar els turistes que vulguin entrar a Andorra, ja que és impossible dur a terme un operatiu que permetés poder fer 2.000 proves diàries. Benazet confirma que encara s'està treballant en els protocols a seguir per a l'arribada dels turistes. 

En la mateixa roda de premsa, Eric Jover ha assenyalat que també s'ha iniciat la primera subfase de la tercera etapa de represa de l'activitat econòmica. 
Seguint sempre els criteris de prudència sanitària i tenint en compte la tendència a la baixa de la corba epidemiològica, s'han ampliat els sectors que ja estaven autoritzats a obrir des del 20 d'abril en la primera fase i des del 4 de maig en la segona fase.

Precisament, en aquesta fase 3A de reactivació, ha destacat Jover, s'han pogut reincorporar uns 3.306 treballadors, que s'afegeixen als 26.706 que ja s'han activat anteriorment.

Aquesta setmana ja han pogut tornar a la seva activitat professions sanitàries, perruqueries, barberies i
centres d'estètica, així com les consultes veterinàries. 

També s'afegeix la compravenda del sector immobiliari i diverses activitats del sector manufacturer. A
més, les activitats d'edició i gràfiques, les agències de publicitat i d'intermediació de personal; i les llars d'infants també han pogut començar a prestar servei.

Actualització dades sanitàries:
86 casos actius per coronavirus. 
8 persones estan ingressades a l'Hospital (7 a planta i 1 a la Unitat de Cures
Intensives) i la resta romanen aïllades. 
Hi ha 624 recuperats i 49 defuncions
Des de l'inici de la pandèmia s'acumulen 761 casos confirmats de coronavirus al Principat.  
Galeria d'imatges
Comparteix aquesta Notícia
   0 Comentaris 
No hi ha cap comentari sobre aquesta notícia


Enviï el seu comentari